30 januari 2014

iOS 7iOS 7: Snel navigeren door openstaande applicaties

ios 7 icon retinaApple heeft in iOS 7 het multitasken grondig onder de loep genomen en stukken gebruiksvriendelijker gemaakt. Zoals in voorgaande versies kun je de multitaskbar raadplegen door tweemaal te drukken op de thuisknop of op de iPad met behulp van vier vingers te vegen naar de bovenzijde van het scherm. Onmiddellijk merk je de verandering en krijg je alle openstaande applicaties te zien. Voordeel hiervan is dat je ook de inhoud van de applicatie kunt bekijken.

Daarnaast houdt iOS 7 bij wanneer je je apps het liefst gebruikt en zo op basis van deze gegevens in de achtergrond updates binnen haalt. Als je dus bijvoorbeeld elke dag rond 8.00 uur je favoriete social media-app checkt, staan de laatste updates al voor je klaar zodat je ze onmiddellijk kunt bekijken.

multitaskbarvegen

Wanneer je de multitaskbar activeert en je hebt een hoop openstaande applicaties dan zal je merken dat het navigeren door de apps een hele klus is. Zo dien je een paar keer te swipen alvorens je op het einde van de reeks bent. Wanneer je sneller wilt navigeren door de applicaties volstaat het om niet te vegen over de openstaande apps, maar over de applicatie icons onderin het scherm.

Door hierover te vegen zal je merken dat je sneller kunt navigeren door de openstaande applicaties. Wanneer je snel swiped naar links over de app icons zal vrijwel onmiddellijk de laatste applicatie in de taskbar worden weergegeven.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • App69

  31 januari 2014 om 6:52

  Handig.

 • Toon

  1 februari 2014 om 9:26

  Makkelijk! Is er eigenlijk ook een methode om alle geopende apps in 1x te sluiten of, beter nog, als je een app sluit dat die dan ook echt afgesloten is?

 • d.ali

  1 februari 2014 om 9:42

  Jailbreken

 • Willem

  1 februari 2014 om 14:31

  Vergeet windows nu eens, bij een apple hoef je apps niet af te sluiten. Laat het geheugenbeheer nu maar gewoon aan iOS over, dat is gewoon goed geregeld.

 • Marjan

  7 februari 2014 om 9:05

  Is er een mogelijkheid om deze voorziening uit te zetten? als ik met een stylos aan het tekenen ben en het hele scherm gebruik, pop ik om de haverklap op mijn iPad 2 naar het scherm met alle openstaande applicaties. zeer irritant en dit gebeurde niet bij iOS 6

 • Dennis

  17 juli 2014 om 21:59

  Aan Toon: op de mini-afbeelding naar boven “swipen”… (gaat ook met 3 gelijkertijd) en alles aan iOS overlaten lijkt me een slecht idee, no offence..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!