7 mei 2014

MavericksiPhoto: Een gedeelde Fotostream openbaar maken

iphotonew-retina-iconEen functie die we ondertussen allemaal kennen is Fotostream. Met behulp van deze online dienst heb je alle recent gemaakte foto’s bij de hand op al je Apple apparaten. Met behulp van iCloud en een Wi-Fi verbinding worden de foto’s gesynchroniseerd met iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV. Fotostream dient uiteraard eerst te worden geactiveerd in de iCloud instellingen van je Apple apparaat.

Je kunt ook gebruik maken van een gedeelde fotostream, dit is eigenlijk een fotoalbum in iCloud. Zoals in iOS kun je ook via iPhoto of Aperture een gedeelde fotostream aanmaken en beheren. Hoe je dit precies moet doen kun je hier terugvinden. Volg onderstaande stappen om extra personen toe te voegen aan een gedeelde fotostream.

• Open iPhoto
• Navigeer in de navigatiekolom naar ‘iCloud’
• Selecteer een gedeelde fotostream

extra-personen-fotostream

Klik vervolgens onderaan op de info-knop of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + i. Vervolgens krijg je alle informatie over de gedeelde fotostream, via de optie abonnees kun je extra personen toevoegen. Klik hiervoor op het tekstveld en voer de naam in van deze persoon, let wel op dat deze persoon zich bevinden in je contactenlijst. De abonnees ontvangen een e-mail of melding op hun Mac of iDevice en kunnen zich onmiddellijk aansluiten op de gedeelde fotostream.

Meer over iPhoto kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: