6 mei 2014

iOS: Zoeken naar de betekenis van specifieke woorden

Safari logo 7 retinaOnder iOS kun je specifieke woorden die je niet begrijpt opzoeken op het internet. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een boek, tekst of ander artikel aan het lezen bent op je iPhone, iPad of iPod Touch.

De betekenis van een woord kun je met opvragen door de definieer functie te gebruiken, deze is standaard aanwezig in iOS. Om de functie te kunnen gebruiken dien je het woord dat je niet begrijpt te markeren in de tekst, dit doe je door enige momenten te tappen op het woord tot deze word gemarkeerd. Tap vervolgens op de definieer-knop in het pop-up menu.

Vervolgens zoekt iOS in het interne woordenboek, wanneer iOS geen resultaten vindt kun je het gemarkeerde woord opzoeken op het internet. Tap hiervoor op de optie ‘Zoek op het web’ deze kun je rechtsonder terugvinden.

difineerweb

Onmiddellijk zal iOS het gemarkeerde woord invullen in het zoekveld van Safari en worden de resultaten weergegeven. Standaard is alleen het Apple woordenboek geactiveerd in iOS, je kunt ook andere woordenboeken toevoegen waaronder het Prisma woordenboek Nederlands. Tap hiervoor op de beheer-knop naast de optie ‘Zoek op het web’, via deze optie kun je verschillende extra woordenboeken bekijken en installeren op je iDevice.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: