15 oktober 2013

iOS 7iOS 7: Haal meer uit Fotostream dankzij de deelfunctie

foto's logo 7 retinaMet behulp van Fotostream heb je alle recent gemaakte foto’s bij de hand op al je Apple apparaten. Met behulp van iCloud en een Wi-Fi verbinding worden de foto’s gesynchroniseerd met iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV. De optie dient echter wel geactiveerd te zijn in iCloud via Instellingen ▸ iCloud ▸ Fotostream.

Ook in iOS 7 kun je eenvoudig een album aanmaken en deze delen met je vrienden. Open hiervoor de foto applicatie en tap in de navigatiebalk op 'Gedeeld' en selecteer de optie 'Nieuwe gedeelde stream'. Geef de stream een naam en nodig je vrienden uit, hierna kun je content toevoegen. In iOS 6 was het alleen mogelijk foto's toe te voegen, maar vanaf nu is het ook mogelijk om video's toe te voegen aan je Fotostream.

streams1

Wanneer je een stream opent kun je via de knop 'Personen' nieuwe gebruikers toevoegen of verwijderen. Dit onderdeel herbergt ook een aantal functies voor je stream. Zo kun je hem openbaar maken, berichtgeving aanpassen of verwijderen.

streams2

Blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen in je gedeelde fotostreams. Selecteer in de navigatiebalk de optie 'Gedeeld' en tap vervolgens op Activiteit. Hier vind je een handig overzicht van alle gebeurtenissen in je eigen streams en die je volgt. Op deze manier mis je geen nieuwe foto's, reactie of vind ik leuks.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • maddriver

  15 oktober 2013 om 22:59

  Heel mooi, alleen als je meerdere fotostreams hebt is het niet mogelijk om deze allemaal op 1 iOS-apparaat allemaal te bekijken!

 • Marianne Ketting

  3 november 2013 om 19:02

  Fotostream werkt niet optimaal. Geactiveerd in instellingen, staat allemaal aan maar waarom worden foto’s de ene keer wel op de iPad gezet en een andere keer niet. Ze maken deel uit van een een zelfde WiFi verbinding wat kan hierin dit probleem verhelpen of kan ik dit handmatig uitvoeren?

 • Rita

  17 november 2013 om 20:38

  hoe stel ik in hemelsnaam de fotostream in zoals hij was en zodat het WERKT. ik wordt er impelstimpelstapelgek van dat gedoe sinds IOS 7. Niet alle veranderingen zijn verbeteringen, dat demonstreert apple met de introductie van IOS 7, WAARDELOOS!

 • Frankie

  5 december 2013 om 23:27

  Hier heb ik dezelfde problemen met IO7 wat een waardeloze verbetering of concluderen dat het een verslechtering is. Ik gebruikte de fotostream heel veel maar het geheel is nu waardeloos geworden. jammer meneer Apple misschien een bugje

 • Kesher

  25 januari 2014 om 16:53

  Ja ook het zelfde probleem ,gister 14 foto’s gemaakt met mijn iPhone en zet er maar 6 op mijn andere apparaten ( iMac en iPad ) en dat sinds een paar maanden( IOS 7 ) ????

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!