14 oktober 2013

iOS 7Vijf kleine wijzigingen in iOS 7 (deel 11)

ios 7 icon retinaApplicaties
Wanneer je nog in het bezit bent van een iPad 2 of iPad mini wordt vanaf iOS 7 standaard een iPhone applicatie twee maal zo groot weergegeven. In voorgaande versies van iOS had je nog de mogelijkheid om deze niet vergroot weer te geven. Op deze manier kun je eenvoudig iPhone applicaties gebruiken op een iPad en deze vrijwel onmiddellijk een aanvaardbare grote hebben.

Safari
In de voorgaande versie van iOS was het mogelijk om op je iPhone of iPod Touch de schermvullende weergave voor Safari te activeren. Met de komst van iOS 7 is dit verleden tijd want vanaf nu wordt standaard in de liggende weergave de webpagina schermvullend weergegeven. Daarnaast verdwijnt de adres en navigatiebalk tijdens het bekijken van een pagina in de staande weergave. Deze kun je tevoorschijn laten komen door te tappen op de statusbalk.

schermvullend

Weer
De weer applicatie heeft een bijzonder strakke en nieuwe look gekregen. Nieuw in deze applicatie zijn de dynamische achtergronden, deze zorgen voor leuke effecten die passen bij het weertype. Denk hierbij aan regen, onweer, mist, enzovoorts. Het is niet mogelijk dit effect uit te schakelen en Apple beloofd dat het effect niet ten koste gaan van de batterij.

Accessoire
Apple probeert in iOS 7 ervoor te zorgen dat je niet zomaar een niet erkend accessoire gebruikt voor je iDevice. Het is algemeen bekend dat niet gecertificeerde of goedkope kabels en opladers voor ernstige problemen kunnen zorgen. Bij het gebruik van niet erkende accessoire door Apple wordt je gewaarschuwd met een pop-up bericht in iOS 7.

nieterkend

Wij hebben enkele tests gedaan en het accessoire kan wel blijven gebruikt worden, maar het pop-up bericht blijft aanwezig. Het is daarom aan te raden toch erkende producten te gebruiken, Apple heeft zelfs een speciaal inleverprogramma voor USB-lichtnetadapters klik hier voor meer informatie.

Algemeen
Wanneer je een applicatie download in de App Store wordt deze geïnstalleerd op je iDevice, omdat deze nieuw is wordt er voor de naam een blauw bolletje toegevoegd. In voorgaande versies kreeg deze een 'nieuw' badge. Naast het bolletje is de functie hiervan ook lichtjes aangepast. Zo zal de applicatie ook een blauw bolletje tonen wanneer deze is (automatisch) geupdate.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


  • thomaz

    14 oktober 2013 om 12:42

    Ik had een oplader die ik achter iphone moest klikken. Kreeg ook een foutmelding. Maar opladen wou hij echt niet. Was in Nederland gekocht.

  • inkman

    25 oktober 2013 om 18:03

    Inderdaad heb een derde oplaadkabel gekocht incluis desktop lader. De iphone vertoond “ongeldige simkaart” “niet compatible assesoires” dus maar niet meer gebruikt da spul!!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!