1 augustus 2013

OS X markeringskleur gebruiken voor de ‘Vandaag’ selectie in Agenda

ical agendaIn OS X is het mogelijk een zelfgekozen markeringskleur te selecteren. Dit doe je via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ Markeringskleur. Hierdoor worden alle gemarkeerde tekst, afbeeldingen, bestanden, enzovoorts gemarkeerd met deze kleur wanneer je iets selecteert.

Echter wanneer je Agenda opstart en je de weergave instelt op week- of maandweergave zul je merken dat 'Vandaag' standaard wordt gemarkeerd in het blauw en niet in de gekozen markeringskleur.

Dit kun je vrij eenvoudig aanpassen met behulp van onderstaand OS X Terminal commando.

• Sluit de Agenda applicatie volledig af
• Open Terminal via Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Voer onderstaand commando uit:

defaults write com.apple.ical CalUIUseSystemHighlightColorForToday -bool TRUE

markerenagenda

Wanneer je de Agenda applicatie nu opstart zal je merken dat 'Vandaag' wordt gemarkeerd in de door jou gekozen OS X markeringskleur. Wanneer je deze optie weer ongedaan wilt maken kan dit met behulp van onderstaand commando:

defaults delete com.apple.ical CalUIUseSystemHighlightColorForToday

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


 • marco

  1 augustus 2013 om 15:33

  ehm…
  ben ik nu stom als ik me afvraag hoe en waar ik de kleur van mijn keuze moet defineren?

 • Wesley Fabry

  1 augustus 2013 om 16:23

  neen hoor marco, je kunt deze aanpassen via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ Markeringskleur

 • Marco

  1 augustus 2013 om 18:34

  ehm… ja… nu zie ik het ook. Het gaat er gewoon. Ik moet beter lezen dus.
  ;)

 • pieter

  10 oktober 2013 om 18:13

  ik heb diverse agenda in ical en sinds de update ios7 zijn de kleuren veranderd en krijg ik ze niet meer op de oude kleuren. Vooral werk en prive kalender wijzigen continue terug naar kleuren die ik niet heb ingesteld / niet wil. De master agenda kleuren wijzigen in icloud helpt ook niet. Daar veranderen ze direct weer terug in kleuren die ik niet wil.

  Kan iemand mij helpen? Thx, pieter

 • Myra

  15 oktober 2013 om 17:10

  Wat Pieter heeft, heb ik ook, zowel op de iMac als op de iPhone en iPad. Maar ik heb GEEN ios7 geïnstalleerd. Dus het is iets anders… Ik heb al geprobeerd om een nieuwe agenda (export en import agenda-items) aan te maken (las ik elders op een forum), maar dan wordt het helemaal een soepzooi!
  Daarnaast wijzigt Agenda de agendanamen willekeurig net zoals de laatst aangemaakte agenda. Lastig uit te leggen zo.
  Wie kan ons helpen?

 • Hans Don

  6 november 2015 om 15:50

  Dit gaat over voorgedefinieerde kleuren. Maar kan ik ook eigen kleuren toevoegen ?
  Dan heb ik meer om te kiezen voor andere agendatoepassingen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!