2 augustus 2013

Found: Eenvoudig zoeken in online opslagdiensten

foundiconWe maken steeds meer en meer gebruik van online opslagdiensten, het grootste voorbeeld hiervan is Dropbox. Dankzij deze dienst is het mogelijk bestanden, mappen en andere documenten online te bewaren. Op deze manier kun je overal ter wereld je bestanden raadplegen. Andere bekende voorbeelden van online opslagdiensten zijn Google Drive en SkyDrive van Microsoft.

Met behulp van Spotlight in de menubalk van OS X kun je eenvoudig je Mac doorzoeken naar bestanden en documenten. Ook wordt er gezocht in de dropbox-map in Finder, echter als je zoekt wordt er natuurlijk ook gezocht in andere mappen op je Mac en kun je door de vele zoekresultaten even de weg kwijt zijn. Gelukkig is hier een oplossing voor en die heet 'Found'.

found1

Found is een Mac applicatie die het mogelijk maakt om te zoeken in je favorieten mappen en online diensten. Zo kun je online zoeken in Dropbox, Google Drive, Gmail, Evernote, SkyDrive, Google Docs, enzovoorts. Omdat je zelf bepaald in welke mappen en diensten 'Found' moet zoeken heb je sneller een zoekopdracht uitgevoerd en hoeven de bestanden niet lokaal op je Mac te staan.

Door tweemaal te drukken op de ctrl^-toets open je Found en kun je onmiddellijk een zoekopdracht uitvoeren. Je krijgt een overzicht van alle bestanden, door te klikken op een bestand krijg je voorvertoning (Quick Look) te zien van het bestand. Vervolgens kun je het bestand openen of met behulp van een sleepbeweging plakken in een e-mail bericht, document, enzovoorts.

found2

Dankzij Found kun je Spotlight ontlasten en bijvoorbeeld de dropbox-folder verwijderen uit spotlight. Dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Spotlight ▸ Privacy. Met behulp van de plus-knop kun je mappen toevoegen en deze zullen worden genegeerd door spotlight.

Found is zeker het proberen waar en gratis te downloaden in de Mac App Store. Momenteel zijn de ontwikkelaars druk bezig om een iOS versie van deze applicatie te maken. Wanneer deze online komt kun je het hier op appletips teruglezen.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • chris op

  2 augustus 2013 om 10:08

  Ken ik al lang

 • Ibl

  2 augustus 2013 om 10:10

  “nuttige” opmerking bijdehandje…. Ik kende Found niet en waarschijnlijk vele anderen met mij.

 • eric

  2 augustus 2013 om 10:12

  Wow bedankt! Klinkt goed en ik kende hem inderdaad ook niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!