3 augustus 2013

iMessage spam melden bij Apple

berichten imessageIn Amerika hebben vele Apple gebruikers last van spam-berichten die ze toegestuurd krijgen via iMessage. Hier in Nederland en België is dit opvallend minder, maar sommige gebruikers hebben hier wel degelijk last van. Omdat iMessage ook gebruik maakt van een e-mail adres is het voor spammers makkelijker om je berichten toe te sturen.

Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn en daarom heeft Apple eerder deze week een 'meldpunt' in het leven gebracht waarbij je iMessage spam kunt rapporteren. Hoe je dit precies doet kun je hieronder teruglezen.

Maak een schermafbeelding van het desbetreffende spam-bericht. Voor iOS kun je dit doen door de thuisknop en aan/uit-knop tegelijkertijd in te drukken. In OS X kun je een scherm afbeelding maken door de shift⇧ + cmd⌘ + 3 in te drukken.

imessage

Vervolgens stuur je Apple een e-mail naar imessage.spam@icloud.com met daarin de schermafbeelding van het bericht, het telefoonnummer of e-mailadres van de afzender. Daarnaast dien je ook de datum en tijd waarop je het bericht hebt ontvangen erbij te voegen.

Apple laat wel weten dat allee iMessage berichten zullen worden behandeld, mocht je via SMS spam berichten ontvangen moet je dit melden bij je provider. Meer informatie over dit meldpunt van iMessage-spam kun je hier terugvinden op de Apple Support pagina.

Meer over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!