11 maart 2015

iOS 8iOS: De optie ‘Conditie bijhouden’ uitschakelen

gezondheid logo iOS

Eerder deze week heeft Apple iOS 8.2 uitgebracht met gigantisch veel fixes voor de verschillende problemen in de Gezondheid applicatie. De stabiliteit is verbeterd en de applicatie lijkt weer alles keurig te registreren.

Zelf ondervonden wij ook veel problemen met de Gezondheid applicatie, soms registreerde hij geen stappen, afstanden, enzovoorts. Dit lijkt te zijn opgelost, maar we zijn natuurlijk pas enkele dagen verder.

In de vorige versie van iOS was het niet mogelijk om het stappen tellen uit te schakelen, dit is nu in iOS 8.2 wel mogelijk. Hoe lees je hieronder terug.

• Open de Instellingen applicatie
• Navigeer naar 'Privacy'
• Selecteer de optie 'Beweging en conditie'

gezondheiduit

Hier heb je de keuze om de Gezondheid app (of overige apps die er gebruik van maken) uit te schakelen. Daarnaast kun je de gehele conditie registratie aan je voorbij laten gaan door simpelweg de optie 'Conditie bijhouden' uit te schakelen. Vanaf dit moment zal je iPhone geen stappen, afstanden en traplopen (alleen iPhone 6 en iPhone 6 plus) registreren.

Lees ook: De Gezondheid applicatie

Meer over Gezondheid kun je hier terugvinden.Reacties


 • joey

  11 maart 2015 om 18:08

  Wanneer je dit uitschakelt, heeft dat dan positieve werking op de batterij? In dat geval misschien wel de moeite waard. Hoewel ik het soms wel interessant vindt van wat hij geregistreerd heeft.

 • Wesley Fabry

  11 maart 2015 om 18:29

  @joey voorlopig hebben wij nog niet echt batterijwinst ontdekt.. Maar het zou mogelijk kunnen zijn, hij registreert namelijk weer iets minder..

 • joey

  11 maart 2015 om 19:00

  Thnx, in ieder geval weer iets om in de gaten te houden. Voor mij verschilt het dagelijks gebruik met m’n iPhone dus afwachten hoe de reactie van anderen zijn :)

 • Mario Bouwman

  12 maart 2015 om 10:44

  Helaas doet hier (iPhone 5s) de loop en hardloopafstand sinds de update naar 8.2 niet meer (stappen tellen doet hij nog wel)

 • jan hop

  14 maart 2015 om 0:22

  Afstand/lopen doet het bij mij ook niet meer. Stappen wel, maar alles moet gewoon werken. Voor de update werkte alles prima! Jammer…..

 • Didier Duprez

  2 april 2015 om 18:05

  Ik heb de indruk dat de stappenmeter correcter registreerde voor de laatste update. Ik zag die meter constant veranderen tijdens het stappen en nu pas na enige tijd ??? Voor de update waren 100 stappen effectief 100 stappen en nu na een exacte bepaalde afstand van 8 km, registreert hij maar 7 km. Dus Apple, werk aan de winkel !!!

 • Ik

  1 september 2016 om 15:20

  Waarom doet de gezondheid App het niet op de iPhone 5

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!