20 november 2010

De OS X locatievoorzieningen uitschakelen

Wanneer je erg op je privacy bent gesteld dan is het verstandig om het onderstaande eens goed door te lezen. Je Mac stuurt namelijk informatie over je locatie en het verbonden Wi-Fi netwerk naar Apple en websites.

De informatie over je locatie wordt onder andere gebruikt om bijvoorbeeld automatisch de tijdzone van je Mac aan te passen. Tevens wordt deze informatie door Safari gebruikt om een website de gelegenheid te geven om content op basis van je huidige locatie te tonen.

Als je liever niet wilt hebben dat Apple of een website weet waar je op dat moment bent dan kan je de locatievoorzieningen handmatig uitschakelen. Je vindt deze optie terug in:

 ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging ▸ optie: Schakel Locatievoorzieningen uit

Om de wijziging te kunnen maken dien eerst het voorkeuren paneel te ‘unlocken’ met behulp van het slotje linksonder in het venster, hiervoor dien je over het beheerderswachtwoord van je Mac te beschikken.

Je kan het uitschakelen van de locatievoorzieningen controleren door het opnieuw inschakelen van de optie Systeemvoorkeuren ▸ Datum en tijd ▸ Tijdzone ▸ ‘Stel tijdzone automatisch in op basis huidige locatie’. In het venster zal de volgende tekst verschijnen: ‘Huidige locatie kan op dit moment niet worden bepaard’

Het is ook mogelijk om alleen de locatievoorzieningen in Safari uit te schakelen deze optie vindt je terug onder Safari ▸ Voorkeuren ▸ Beveiliging ▸ optie: Sta websites toe om naar locatie-informatie te vragen. Vanzelfsprekend kan je deze optie niet activeren als de locatievoorzieningen via de systeemvoorkeuren zijn uitgeschakeld.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!