21 maart 2013

De permissies van Dropbox herstellen

dropbox-iconWanneer er zich problemen voordoen met Dropbox op je Mac is vaak de eerste stap de applicatie opnieuw op te starten of je Mac even te herstarten. Echter wanneer de problemen blijven aanhouden is het aan te raden om de permissies te herstellen. De mappen en bestanden in Dropbox zijn namelijk voorzien van lees/schrijfrechten.

Wanneer deze rechten niet meer correct zijn dan kan het voorkomen dat de applicatie crashed of niet meer goed functioneert. Tevens is ook mogelijk dat bepaalde opties niet meer werken, zoals het notificatiesysteem in Dropbox 2.0. Volg onderstaande procedure om de permissies te herstellen van Dropbox.

Wanneer Dropbox niet goed meer functioneert of niet kan worden geopend dien je even je Mac te herstarten. Klik hierna op het Dropbox icon in de menubalk van OS X en klik op het tandwiel. Selecteer vervolgens de optie 'Preferences' en open het tabblad 'Account'. Hou vervolgens option⌥- toets ingedrukt.

dropboxprim

Je zal merken dat de optie 'Unlink This Computer' zal veranderen naar 'Fix Permissions'. Klik op deze knop om de permissies van Dropbox te herstellen. Wanneer dit proces is voltooid krijg je hier keurig een melding van.

dropboxprim2

Meer tips over DropBox kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!