21 maart 2013

iOS 6iOS 6.1: Corrupte muziek verwijderen van je iDevice

orig_iphone_ipod_logoEen veel voorkomend probleem wanneer je met behulp van Wi-fi of automatisch je muziek synchroniseert met je iPhone, iPad of iPod Touch is dat sommige muzieknummers achteraf niet kunnen worden afgespeeld op je iDevice. Dit komt omdat sommige nummers lichtgrijs worden weergegeven en niet klikbaar zijn. Alle informatie zoals album, artiest, titel, enzovoorts is beschikbaar.

Echter kan het nummer op geen enkele manier worden afgespeeld. Dit probleem komt meestal voor wanneer je met behulp van het draadloze netwerk je iDevice synchroniseert en het proces nog niet volledig was voltooid. Dit kan te wijden zijn door het ‘wegvallen’ van het draadloze netwerk. Helaas is er maar één oplossing voor dit probleem en dat is opnieuw synchroniseren met behulp van de USB-kabel. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open itunes en koppel met behulp van de USB-kabel je iDevice aan je Mac
• Deselecteer de muzieknummers die je niet kon afspelen
• Synchroniseer je iDevice
• Selecteer opnieuw je muzieknummers
• Synchroniseer opnieuw je iDevice

grijzemuziek

Uiteraard kun je na het synchroniseren de muzieknummers wel afspelen op je iDevice. Zoals al eerder vermeld was het mogelijk de grijze nummers te bekijken op je iDevice, maar waren te niet 'klikbaar'.

Sinds iOS 6.1 is het mogelijk deze eenvoudig te verwijderen vanaf je iDevice zonder tussenkomst van iTunes. Dit kun je doen met behulp van een swipe naar links of rechts over het nummer en vervolgens de optie 'Verwijder' te selecteren.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.

geupdate artikelReacties


 • Peter

  17 oktober 2013 om 13:49

  Vreemd. Sinds ik nieuwe software op m’n iPhone heb gezet, kan ik sommige nummers niet meer verwijderen uit Muziek. Ik kan ze wel afspelen. Swipe naar links/rechts en verwijderen gaat niet. Als ik synchroniseer met iTunes voegt hij wel nieuwe nummers toe, maar ik kan ze er niet meer afhalen. Enig idee?

 • Rene Noctubales

  2 juni 2014 om 22:45

  Ik sinds kort een iphone 4s maar kamp met het zelfde probleem… er zijn enkele corrupte muziekfiles die ik niet verwijderd krijg. en een aantal gekochte nummers kan ik er ook niet afhalen…

  bij voorbaat dank voor jullie reactie

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!