Menu

3 februari 2013

De synchronisatie periode wijzigen in de herinneringen applicatie

HerinneringenSinds iOS 5 kunnen we profiteren van een nieuwe handige applicatie van Apple genaamd ‘Herinneringen’. Met behulp van deze applicatie is het mogelijk om een herinnering in te stellen op tijd of op locatie. Op deze manier zul je nooit een taak vergeten. In de applicatie is het mogelijk om meerdere herinneringenlijsten in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld een lijst aanmaken voor je werk, privé of boodschappen.

Met behulp van iCloud worden de herinneringen gesynchroniseerd met je iPhone, iPad (mini), iPod Touch en Mac. Wanneer je veelvuldig gebruik maakt van deze applicatie kan het voorkomen dat je tientallen herinneringen op een week aanmaakt. Deze worden uiteraard allemaal bewaard in iCloud. Uiteindelijk worden deze gesynchroniseerd met je iDevice en lokaal bewaard.

Dit kan enige ruimte in beslag nemen, uiteraard geen honderden megabytes maar enkele megabytes. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de herinneringen van bijvoorbeeld de laatste maand, laatste 3 maanden, enzovoorts te synchroniseren. Volg hiervoor onderstaande procedure:

syncherinneringen

• Open Instellingen
• Tap vervolgens op Herinneringen
• Selecteer de optie ‘Synchroniseer’

Kies hier de gewenste periode, dit kan variëren van de laatste 2 weken, laatste maand, laatste 3 maanden, laatste 6 maanden en als laatste alle herinneringen. Op deze manier synchroniseer je alleen de herinneringen die je nodig hebt op je iDevice.

Meer tips over herinneringen kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Cloverfield 3 februari 2013 om 11:04

    Blijven herinneringen in iCloud eeuwig bestaan? Ook al sync je ze dus niet?

Een reactie toevoegen: