6 juni 2010

Digitale camera herkenning in Fotolader versnellen

Om foto’s vanaf een digitale fotocamera over te zetten naar je Mac kan je naast iPhoto ook gebruik maken van Fotolader (Image Capture in de de Engelse OS X versie). Wanneer je een digitale camera aansluit op je Mac dan zal Fotolader deze automatisch proberen te detecteren.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat het detecteren van de digitale camera heel erg lang duurt. Het kan in bepaalde gevallen zelfs voorkomen dat de digitale camera zichzelf in standby modus plaatst omdat het detecteren te lang duurt.

De veroorzaker van deze problemen is in de meeste gevallen de bluetooth instellingen. Wanneer er een bluetooth verbinding in het verleden is gebruikt om bestanden over te zetten van bijvoorbeeld je mobiele telefoon naar je Mac dan wordt hier een profiel voor aangemaakt.

Wanneer Fotolader op zoek gaat naar een aangesloten digital camera dan worden in eerste instantie bluetooth profielen geraadpleegd. Dit raadplegen kost veel tijd als het bluetooth apparaat is uitgeschakeld, de applicatie gaat namelijk pas verder met detecteren nadat deze een ‘time-out’ heeft ontvangen.

Mocht je dus problemen ondervinden met het detecteren van je digital camera door fotolader verwijder dan je bluetooth apparaten om het detecteren te versnellen. De bluetooth apparaten kan je verwijderen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bluetooth.

Christian bedankt voor de tip!Reacties


 • dyn

  6 juni 2010 om 15:26

  Het verwijderen van je bluetooth apparaten kun je moeilijk een oplossing noemen. Er zijn zat mensen die een bluetooth toetsenbord en/of muis gebruiken. Het weggooien maakt de Mac dan onbruikbaar, je zult dan ook op zoek moeten gaan naar een usb toetsenbord en muis. Wat eerder zal gaan werken is het verwijderen van het betreffende bluetooth apparaat indien het erg lang duurt voor de boel laadt. M.a.w. je zou dan alleen je telefoon die je met bluetooth hebt gekoppeld eruit moeten gooien.

  Gelukkig is er nog een andere mogelijkheid die wellicht handiger is. Met de applicatie “Cameras” kun je per “camera” instellen wat er moet gebeuren naast een algemene optie. De algemene optie zou je op “doe niks” kunnen zetten en dan voor specifieke camera’s toestaan dat bijv. iPhoto of Fotolader wordt geopend. Dat scheelt weer detectie omdat de specifieke camera dan de gekozen applicatie zal starten. De applicatie is te vinden op: http://www.flexibits.com/

 • Lennert

  27 november 2014 om 22:02

  Hoe verwijder ik fotolader van de computer?

 • Wesley Fabry

  27 november 2014 om 22:29

  @lennert niet, maar dat moet ook niet ;-)

 • Wes

  1 november 2016 om 11:22

  Beste,

  Als ik mij aansluit op mijn imac krijg ik geen toegang tot mijn fotolader..
  Er staat ontgrendel ‘ mijn naam ‘
  Nog iemand hier problemen mee?
  Hiervoor deed ie alles automatisch en kon ik mijn fotos en videos importeren zonder problemen!

  Grtn

 • Wesley Fabry

  1 november 2016 om 12:18

  @wes Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl

  Onze experts en leden weten misschien een oplossing en hebben soortgelijke ervaringen…

Een reactie toevoegen: