25 juni 2011

Review: Disk Alarm, Bewaak de schijfruimte van je harddisk

Veel Mac OS X gebruikers stappen van een 'normale' harddisk over op een SSD variant. Gezien de kosten van een SSD wordt er in de meeste gevallen gekozen voor een SSD met een relatief beperkte schijfruimte van 64 of 128GB.

Door de beperkte SSD schijfruimte zien steeds meer OS X gebruikers de melding op het scherm verschijnen dat er niet genoeg schijfruimte beschikbaar is op de harddisk. Op dat moment moet je bestanden gaan verwijderen om vrije schijfruimte te creëren en dat gebeurt bijna altijd op een tijdstip dat dit niet gewenst is.

De applicatie Disk Alarm van Pomcast.biz monitored de beschikbare schijfruimte op je harddisk en geeft een waarschuwing op het moment dat een vooraf ingestelde minimale schijfruimte is bereikt. Deze melding bestaat uit een notificatie en een indicator in de menubalk op basis van een symbool of weergave van de vrije GB's.

Op het moment van de melding hoef je niet direct actie te ondernemen (afhankelijk van de ingestelde marge) maar ben je wel op de hoogte dat er op korte termijn een opruim actie moet worden uitgevoerd. Overigens geeft Apple zelf aan dat minimaal 6 a 8% procent aan vrije schrijfruimte nodig is voor een optimale werking van het Mac OS X filesysteem.

Disk Alarm is een eenvoudige app maar wel één die ontzettend handig kan zijn op het moment dat je een harddisk/SSD met beperkte schijfruimte gebruikt.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer informatie over de Disk Alarm app kun je terugvinden op:
http://diskalarm.com/

Actie gesloten, de onderstaande winnaars ontvangen de promocodes zsm per e-mail.
Edward Roozeboom, Joris Geutjes, Ivo van Essen, Martin de jong, Arthur Lambillotte

Een SSD in je Mac laten inbouwen?
Upgreatest.nl biedt hiervoor service aan huis!Reacties


 • Daan Lemmen

  25 juni 2011 om 9:02

  Leuk snel opgegeven!

 • Toby

  25 juni 2011 om 9:22

  Ik heb me ook opgegeven! :)

 • michel

  25 juni 2011 om 9:28

  maar even opgegeven, handige app.

 • mjm

  25 juni 2011 om 10:01

  Misschien wat suf, maar dit werkt toch ook: bureaublad HD-icon, rechtermuisklik, toon info, et voilá? Je ziet precies waar je aan toe bent.

 • StuFF mc

  25 juni 2011 om 10:43

  mjm: tja, maar het is precies waarom ik heb Disk Alarm ontwickelt: dat doet Disk Alarm automatisch voor jou, zonder dat je elke keer dat zelf moet doen. Hey overrigens Richard heeft vergeten over de “coming” 1.1 version te spreken. Daar hebben we multi volume ondersteuning :)

 • Sjoerd

  25 juni 2011 om 10:50

  Ik heb precies het probleem zoals in het artikel beschreven nadat ik overgestapt ben op een MacBook Air met SSD. Het zou handig zijn als deze applicatie mij ook hielp bij het opschonen van mijn harde schijf en het opsporen van grote bestanden en mappen.

 • Alberto

  25 juni 2011 om 13:18

  Wow! Bedankt voor de tip, kan zeker van pas komen.

 • sypie

  25 juni 2011 om 13:20

  Ach, een GeekTool script doet dit ook, en kan dit ook nog in grote letters op het bureaublad laten zien.

 • j.h

  25 juni 2011 om 21:37

  woow supertip! en nu maar hopen ;)

 • Arie

  26 juni 2011 om 21:28

  Ben er benieuwd naar. Ga er meer over lezen!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!