29 januari 2011

Review: DisplayPad, Maak van je iPad een extern scherm

Heb je wel eens willen zien hoe Mac OS X op je iPad eruit ziet? Met behulp van de iOS app 'DisplayPad' kun je het scherm van je Mac op de iPad laten zien of je iPad als een extern (extra) scherm gebruiken.

Om dit alles voor elkaar te krijgen heb je het volgende nodig: een iPad met WiFi-connectie, de DisplayPad app uit de Appstore en de DisplayPad applicatie voor Mac OS X (gratis). Wanneer DisplayPad op zowel je iPad als Mac is geïnstalleerd, dan open je de DisplayPad app op je iPad en volg je de instructies om de iPad als tweede scherm met je Mac te koppelen.

Standaard zal de iPad als een extra extern scherm worden gebruikt, dit kan handig zijn om bijvoorbeeld je e-mail of Twitter client op te plaatsten.

Wil je op de iPad hetzelfde zien als wat je op het scherm van je Mac ziet dan dien je de synchrone weergave in te schakelen. Ga je hiervoor op je Mac naar  Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen en activeer in het tabblad Rangschikking de optie 'Schakel synchrone weergave' in.

Het scherm van je iPad zal nu hetzelfde weergeven als het beeldscherm van je Mac. Je kan nu door middel van het touchscreen van de iPad navigeren op je Mac!


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

De gratis Mac OS X client die ook nodig is kun je hier downloaden.

Win een gratis DisplayPad giftcode!

Onder de bezoekers van Appletips verloten we 5 giftcodes voor DisplayPad, wil je in aanmerking komen voor een giftcode vul dan het onderstaande formulier in voor zondagavond 0:00. De winnaars krijgen automatisch een e-mail toegestuurd met de giftcode.

--Actie gesloten--

De winnaars van de DisplayPad giftcodes:

Michel Roelfsma
Ad Westenveld
Ger Vonken
Monique v.d. Zanden
Ronald Bree


Reacties


 • Rene

  29 januari 2011 om 12:39

  Ik vind dit soort apps wel interessant, maar er bestaan volgens mij zoveel verschillende, of eigenlijk dezelfde apps (iDisplay, Air Display). Los van de promo, wat zijn zoal de pluspunten van DisplayPad?

 • Serena

  29 januari 2011 om 12:48

  Oeh, ik doe graag mee!!!

 • Jeroen

  29 januari 2011 om 14:05

  Hoe groot is de vertraging tussen de Mac en iPad?

 • Thor

  29 januari 2011 om 14:46

  Handig! Als je bv. je kleine een film wilt laten kijken terwijl jij werkt xD Alleen, ik heb geen iPad :O

 • Thibault Treunen

  29 januari 2011 om 14:53

  @Rene: Ik heb enkel DisplayPad getest. Voor mij zijn de pluspunten vooral de prijs en het makkelijk koppelen met je Mac. Een nadeel is misschien dat het enkel met de Mac werkt en niet op Windows. Maar dat zal voor de bezoekers van deze site meestal wel geen probleem zijn denk ik.

 • Luuk

  29 januari 2011 om 14:53

  Heel erg handig!

 • Thibault Treunen

  29 januari 2011 om 14:58

  @Jeroen Hij reageert zo goed als direct, maar bij het kijken van bijvoorbeeld een film is de film nogal rommelig. Ik gebruik het vooral om mijn Twitter-client en email-client op te zetten. Ook als ik iTunes open heb staan, zet ik daar mijn minispeler op.

 • Thor

  29 januari 2011 om 15:10

  Ow, geen film dus xD

 • Rene

  29 januari 2011 om 15:40

  @Thibault Ik denk dat je gelijk hebt. Ik heb nog even wat beter rondgekeken en eigenlijk valt het aantal van dit soort apps wel mee, een stuk of 4 vond ik er in de appstore. DisplayPad krijgt zo te zien de beste beoordelingen en valt in de goedkoopste categorie…

 • Thibault Treunen

  29 januari 2011 om 16:05

  @Rene Ja, inderdaad, het beste alternatief zou Air Display zijn. Deze werkt ook nog eens met een Windows-computer en je kan ook je iPhone dan als extra scherm gebruiken. Niet dat dat handig is, maarja, het kan.

 • Berno

  29 januari 2011 om 21:27

  Ik heb airdisplay gekocht tijd geleden. Niet functioneel zonde van t geld. Als iemand deze heeft geprobeerd hoor ik graag hoe deze is want dat AirDisplay kan ik niet mee werken… Is erg traag en daardoor niet functioneel dus.

 • Pieter

  30 januari 2011 om 12:48

  Werkt prima, maar is helaas niet snel genoeg om video vloeiend te laten verlopen. Een film kijken gaat dus niet goed, daar zit net teveel ‘lag’ in.

 • Chiel

  30 januari 2011 om 18:23

  weet iemand of dit ook werkt icm met een galaxy tab?

 • Thibault

  30 januari 2011 om 20:22

  @Chiel Wanneer deze applicatie zich in de Android Market bevind dan gaat dat, maar ik beschik niet over een Android-apparaat, dus kan ik dat niet voor je nakijken. Sorry.

  Je kan misschien via Google zoeken of deze app ook voor Android-apparaten beschikbaar is.

 • Thibault

  30 januari 2011 om 20:25

  @Berno Wanneer je met een Mac werkt is DisplayPad de beste keuze, want je betaald €7,99 voor Air Display omdat deze ook werkt met Windows computers en je kan hem ook op de iPhone installeren.

  DisplayPad kan dat niet, maar wanneer je met een Mac werkt heb je die Windows compatibiliteit niet nodig en ik denk ook niet dat je je 3,5″ iPhone als tweede schermpje gaat gebruiken. Misschien enkel handig om je rekenmachine op te plaatsen.

 • Dirk

  30 januari 2011 om 22:52

  Lijkt me wel leuk. Krijg je eigenlijk ook het geluid erbij op je iPad?? Denk het niet, maar dat zou helemaal top zijn.

 • michel

  31 januari 2011 om 19:17

  @ Richard,

  Heb het net gedownload en werkt geweldig.

  Bedankt.

 • Ad Westeveld

  31 januari 2011 om 19:27

  Ontzettend bedankt voor de promocode!

Een reactie toevoegen: