6 januari 2012

ScreencastEen e-mail snelkoppeling aanmaken

Onder Mac OS X kun je heel eenvoudig een snelkoppeling aanmaken naar een map, bestand of applicatie. Met behulp van een trucje is het ook mogelijk om een snelkoppeling aan te maken voor e-mail. Je kunt dan door te dubbelklikken op de snelkoppeling direct een e-mail versturen naar een bepaalde contactpersoon.

De e-mail snelkoppeling kun je op het bureaublad plaatsen maar natuurlijk ook in iedere andere gewenste map plaatsen. Je kunt deze zelfs in de navigatie kolom van Finder plaatsen.

Selecteer in een willekeurige applicatie met behulp van de muis het e-mail adres waar je een snelkoppeling van wilt maken, sleep deze naar het bureaublad. Je kunt ook een e-mail adres in de Adresboek applicatie selecteren en deze naar het bureaublad slepen.

Er verschijnt een mailto: snelkoppeling op het bureablad. Dubbelklik op de snelkoppeling en er wordt direct een nieuwe e-mail aangemaakt.

Standaard krijgt de snelkoppeling het e-mail adres als naam, deze kun je op de normale manier aanpassen evenals het icon van de snelkoppeling.

Screencast:Reacties


 • sdemey

  7 januari 2012 om 0:40

  Richard, misschien een off-topic vraagje, maar wat gebruik je als app om die “screencasts” te maken?

 • Bert

  7 januari 2012 om 19:30

  Een semi off-topic vraagje. Ik gebruik de meeste vensters schermvullend van de programma’s, ik zie dus geen desktop (maar niet in een eigen “space”). Is er een manier om toch iets direct op de desktop te krijgen/slepen?

 • iMad

  8 januari 2012 om 0:31

  Bert ja dat is mogelijk, sleep het item naar de volgende lege Desktop,
  Dus sleep naar de linker of rechter zijkant tot de volgende Desktop tevoorschijn komt,

Een reactie toevoegen: