7 september 2011

E-mailen naar groepen

Wanneer je in het 'Aan:'-veld van de mail applicatie een naam intypt, zal de applicatie automatisch proberen deze aan te vullen uit de lijst van recent gebruikte e-mail adressen en het adresboek. Met behulp van de menu-optie: Venster ▸ Geadresseerdenoverzicht in de Mail applicatie krijg je een overzicht van alle beschikbare adressen.

De e-mailadressen die worden voorafgegaan door een 'kaart'-symbool zijn gegevens die in het adressenboek aanwezig zijn. Met behulp van dit overzicht is het tevens mogelijk om e-mailadressen/contactpersonen te verwijderen uit de lijst.

Door gebruik te maken van de groepen functie in het Adresboek is ook mogelijk om een e-mail te versturen naar meerdere contactpersonen.

Open de adresboek applicatie en klik op de rode boekenlegger, hierdoor switch naar de groepsweergave. Linksonder in het venster verschijnen de groepen en rechts de contactpersonen. Met behulp van de '+' linksonder in het venster kun je een nieuwe groep aanmaken, contactpersonen kun je hieraan toevoegen door deze in de groep te slepen.

De naam van de groep kun je gebruiken in het 'Aan:'-veld van een nieuwe e-mail, de mail applicatie zal de groepsnaam direct vervangen door de e-mailadressen van de contactpersonen die behoren tot deze groep.Reacties


 • smitsfotografie

  7 september 2011 om 10:21

  Beter is het om, als je naar een groep een mail stuurt, deze niet in het veld “aan” te plaatsen, maar in het veld ‘Blinde Kopie”, hier mee voorkom je dat alle mensen alle e-mail adressen kunnen zien die in de groep aanwezig zijn.
  Staat te eerste netter en ten tweede voorkom je dat er zo mensen zijn die de adressen gaan verzamelen.
  Want in het veld “aan”verspreid je zo e-mail adressen van mensen die dat misschien niet willen.
  Zelf heb ik een hekel aan die “verstuur door” mailtjes waar dan 100+ e-mail adressen aanhangen, makkelijk voor spam verspreiders.

 • Rob

  7 september 2011 om 12:23

  @ smitsfotografie, het kunnen zien van meerdere email adressen is uit te zetten in mail Preferences, Composing.

 • Roy

  7 september 2011 om 12:33

  Erg goede tip. Ik sleepte altijd de groep in blinde kopje. Erg handig.

 • sypie

  7 september 2011 om 17:48

  @Roy, slepen is zooo 2010. Je kunt in Mail meteen beginnen te tikken met de naam van de groep, daarvoor hoef je dus niet twee applicaties te openen om een mailtje te sturen.

 • sypie

  7 september 2011 om 17:49

  @Rob, het kunnen zien van meerdere adressen is inderdaad uit te schakelen, volgens mij is dat alleen voor je eigen beeld, als je de mail verstuurt zie je alsnog alle adressen. Het gaat er alleen om dat jij, als je een hele grote groep aanschrijft, niet het halve scherm kwijt bent aan al die mailadressen.

 • Roy

  8 september 2011 om 8:01

  @sypje:Haha klopt maar deze functie wist ik nog niet. :-

 • Patricia Frenken

  7 oktober 2013 om 22:26

  Ik heb een groep aangemaakt en er staan veel mail adressen in. Nu wil ik een mail sturen en krijg ik de melding dat dit niet gaat omdat er geen adressen in staan. WAT NU??? ik heb al vanalles geprobeerd maar kom er zelf niet uit.
  HELP

 • Ron

  31 oktober 2014 om 21:19

  Hallo Allemaal, sinds Yosemite 10.10 heb ik een interessant probleem.
  Doel : het sturen van mails naar een groep.
  Probleem: In mijn adresboek (contacten) heb ik een aantal contacten met meerdere email adressen in het contactveld (bv werk en thuis).
  Voorheen werd bij het sturen van email, en de selectie van dit contact, de beide email adressen gebruikt om de mail te versturen. In Yosemite wordt er echter maar 1 van die email adressen gebruikt.

  Ik kan er niet achter komen of dit een instelling is of niet.
  Een workaround zou kunnen zijn om aparte contacten te maken, maar ja..

  Alvast bedankt voor enige tips !

 • Johan Ligtenberg

  17 januari 2015 om 12:18

  en ik wil mailen naar meerdere groepen? Wanneer ik de eerste letters typ zie ik de groep, druk op enter en de groep staat er. Nu wil ik nog een groep toevoegen: er gebeurt niks, doe ik wat fout…?

 • Herma

  20 mei 2016 om 15:16

  Hallo. Is het mogelijk om aan een groep te mailen, zoals hierboven beschreven en dat in de e-mailaanhef de juiste voornaam bij iedere e-mail apart wordt vermeld? Ik wil een grote mailing uit doen, maar wel graag persoonlijk aan bijvoorbeeld: Beste Martin, …

Een reactie toevoegen: