7 september 2011

Shake to Undo, een bijzonder applicatie voor je MacBook!

In Mac OS X Lion zijn verschillende iOS features terug te vinden, denk daarbij aan bijvoorbeeld Launchpad en de App Store. Natuurlijk zijn er ook nog een aantal functies die je niet zo snel terug zult vinden in Mac OS X, tenzij dat er een ontwikkelaar is die op een heel erg leuk spontaan idee komt.

Ontwikkelaar Nate Stedman mist de iOS 'undo'-functie op zijn MacBook. Onder Mac OS X gebruik je de toetscombinatie cmd⌘ + Z om de laatste wijziging ongedaan te maken, onder iOS doe je dit door met je device te schudden.

Nate heeft een applicatie ontwikkelt waarmee je de undo functie op je MacBook kunt activeren door ermee te schudden. Nuttig? misschien niet maar het is wel een ontzettend coole feature.

De applicatie maakt gebruik van de SMS (Sudden Motion Sensor) die in een MacBook aanwezig is om de harddisk te beschermen wanneer het apparaat onverhoopt mocht vallen. Helaas hebben de eigenaars van de nieuwste serie MacBook Air's pech, in deze hardware is geen sudden motion sensor meer aanwezig.

Je kunt Shake to Undo gratis downloaden op de onderstaande website:

Download Shake to UndoReacties


 • zoo

  7 september 2011 om 10:54

  Als ik nu ermee schud word mij gevraagd om het desbetreffende document te bewaren. weird

 • Frederik

  7 september 2011 om 13:46

  Lijkt me niet echt gezond om te schudden met je laptop…

 • Joost

  7 september 2011 om 14:12

  Quote:
  “Helaas hebben de eigenaars van de nieuwste serie MacBook Air’s pech, in deze hardware is geen sudden motion sensor meer aanwezig.”

  – Is het niet zo dat ook de oude serie MacBook Air’s over flashgeheugen beschikten en derhalve dus ook geen beschermmaatregel (SMS) hadden voor de harddisk?

 • Marc Collet

  7 september 2011 om 17:13

  Ik denk dat juist voor de MacBook Air dit geschikt zou zijn wegens de SSD. Met een gewone MacBook vanaf 13″ lijkt me dit gewoonweg overbodig en onhandig.

  Kun je daarnaast de gevoeligheid instellen? Het verliezen van je werk na een uur typen en het MacBook van je schoot op een tafel plaatsen zal toch niet moeten resulteren in verloren werk he?

 • Roel van Veen

  8 september 2011 om 9:16

  @ Marc Collet,
  Ik denk dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Bij de iPad moet je ook lomp hard schudden wil je dat schermpje met ‘herstel typen’ te krijgen.

 • sr

  9 september 2011 om 18:25

  Voor Macbooks met een ssd zou ik zeggen ja. Maar schudden met een hardeschijf is sowieso niet gezond.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!