19 november 2011

Een iPod als USB Drive gebruiken

Wanneer je bestanden van een Mac wilt overzetten naar een andere Mac of Window PC kun je gebruik maken van een USB stick ('sneaker-net'). Mocht je je USB Stick zijn vergeten dan kun ook je iPod als USB drive gebruiken. Om hiervan gebruik te kunnen maken dien je op de iPod de 'Disk mode' te activeren. Deze optie is helaas alleen aanwezig o iPods die niet zijn voorzien van iOS zoals bijvoorbeeld de iPod Nano, Shuffle en Classic.

Sluit je iPod aan op je Mac en start iTunes. Nadat iTunes is gestart selecteer je de iPod in de linkerkolom onder het kopje 'Apparaten'. Ga in het 'Overzicht' scherm naar de sectie 'Opties', onderin het venster heb je de optie om 'Activeer gebruik als schijf' in te schakelen. Nadat je dit hebt gedaan klik je op 'Pas toe' om de functie activeren.

Met de 'Activeer gebruik als schijf' functie kun je je iPod als een normale USB drive gebruiken, automatisch zal op het bureaublad een icon verschijnen waarmee je via Finder toegang krijgt tot de iPod.

Mocht het icon niet verschijnen op het bureablad dan kun je deze activeren in Finder ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ activeer de optie: 'Cd's, dvd's en iPods'.Reacties


 • Rutger

  19 november 2011 om 18:45

  Bij mij verschijnt die optie niet? Ik heb iTunes 10.5.1 op Snow Leopard.
  Of is dit alleen op Lion beschikbaar?

 • Medekle

  19 november 2011 om 19:34

  Welke ipod heb je dan…

 • Rutger

  19 november 2011 om 21:22

  Oops sorry ik heb het helemaal verkeerd gelezen…
  My bad!

 • paul

  26 november 2011 om 16:03

  dank voor deze tips, erg helder…wat bij mij nu weird is…heb er een film opgezet tijdje terug en zie in itunes dat deze geheugen gebruikt 1,57gig, echter kan film niet meer vinden op via finder of itunes. vinkje uitzetten ofzo helpt niet, maar ik wil wel die film eraf…vreet ruimte die ik wil gebruiken…iemand tips?

 • Ari

  17 juni 2014 om 20:59

  Weet iemand hoe je dit kunt doen bij de iPod 5 met i.o.s. Want kan mijn muziek uit itunes niet overzetten op mijn iPod en iphone.

  Ten tweede krijg ik mijn muziek op de pc in een normale map niet in Itunes
  Alleen dit kan met sharepod maar ga geen €20 betalen om dit mogelijk te ,maken.
  Iemand een optie? Dan zou ik het heel graag horen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!