21 juli 2015

Een overzicht maken van alle geïnstalleerde Mac App Store applicaties

logo mac app store

Dankzij de Mac App Store kun je met enkele klikken nieuwe applicaties installeren op je Mac. Mocht je om wat voor reden dan ook je Mac opnieuw willen installeren vanaf 'scratch' dan kan het handig zijn om over een overzicht te beschikken van geïnstalleerde apps.

In de Mac App Store applicatie heb je hiervoor geen optie, of je moet verschillende screenshots maken van het tabblad 'Aankopen'. De applicaties met daarachter de knop 'OPEN' zijn geïnstalleerd op je Mac.

Er is een handigere oplossing, met behulp van OS X Terminal is het mogelijk om een tekst bestand te genereren met daarin alle geïnstalleerde applicaties.

Open OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en plak het onderstaande commando in het venster:

find /Applications -path '*Contents/_MASReceipt/receipt' -maxdepth 4 -print |\sed 's#.app/Contents/_MASReceipt/receipt#.app#g; s#/Applications/##'

mac app store overzicht

Na het uitvoeren van het programma verschijnt de lijst met geïnstalleerde applicaties in het Terminal venster.

Natuurlijk is het handiger om dit overzicht in een tekstbestand te hebben. Voeg hiervoor '> ~/Desktop/mijnapps.txt' toe aan het commando. Het complete commando wordt dan:

find /Applications -path '*Contents/_MASReceipt/receipt' -maxdepth 4 -print |\sed 's#.app/Contents/_MASReceipt/receipt#.app#g; s#/Applications/##' > ~/Desktop/mijnapps.txt

mac app store geinstalleerde apps

Na het uitvoeren van het commando verschijnt het tekstbestand 'mijnapps.txt' op je bureaublad en heb je een overzicht van je geïnstalleerde applicaties. Dubbelklik op het bestand om de inhoud te bekijken.

Let op dat applicaties welke niet zijn geïnstalleerd vanuit de Mac App Store ook niet in de lijst zullen worden weergegeven.

Meer over terminal kun je hier terugvinden.Reacties


  • Nick Seamore

    21 juli 2015 om 18:23

    Dan moet je dus toch nog steeds screenshots maken. Beetje dubbel op. Als je nu gewoon op je map applicaties klikt en een paar screenshots maakt inclusief de utilities map weet je gewoon zeker dat je alles in beeld hebt en je hoeft dan maar één werkwijze te gebruiken.

  • Paul

    22 juli 2015 om 11:59

    Voor een beter overzicht ga je in iTunes naar Mijn apps, selecteer alle apps, cmd+a, druk af, kies dan voor “Lijst met nummers” of “Albumlijst, dan opslaan als pdf en je hebt een prachtig bestand van al je apps.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!