24 juli 2013

Een verdwenen muisaanwijzer geforceerd terughalen

systeemvoorkeuren iconSommige OS X gebruikers zullen het volgende probleem herkennen: Je bent rustig aan het werken op je Mac en opeens verdwijnt de muisaanwijzer. Dit is vaak alleen maar in een bepaald venster of applicatie. Tervergeefs is het onmogelijk om de muisaanwijzer weer opnieuw te halen verschijnen.

Gelukkig hebben wij enkele oplossingen om dit gedrag te verhelpen en de muisaanwijzer op nieuw te forceren zich opnieuw te laten tonen. Gebruik hiervoor de onderstaande oplossingen:

• Voer de toetscombinatie cmd⌘ + tab uit en navigeer met behulp van de tab-toets naar een andere applicatie, keer vervolgens terug naar de applicatie waarin het probleem zich voor deed.

• Sluit alle applicaties af met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + Q en start deze opnieuw op.

• Mocht bovenstaande oplossing niet helpen kun je de applicatie geforceerd stoppen. Voer hiervoor de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + esc uit en stop de applicatie(s) geforceerd.

• Manipuleer de muisaanwijzer door de grootte aan te passen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toegankelijkheid ▸ Weergave ▸ Aanwijzergrootte.

muisaanwijzer?

Mochten alle oplossingen niet helpen, dan dien je helaas je Mac te herstarten. Dit kan ook geforceerd worden door de aan/uit-knop enige momenten in te drukken tot het Apple logo verschijnt. In de meeste gevallen volstaat het om de applicatie met het probleem af te sluiten of van App te switchen met de cmd⌘ + tab toetscombinatie.

Meer over systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.Reacties


 • Baszz

  24 juli 2013 om 20:42

  Herkenbaar, overkomt mij weleens bij Word. Dacht dat het aan de maker van dat pakket lag, maar blijkbaar is dat niet terecht ;-)

  Andere oplossing is naar een nieuw bureaublad switchen (veegbeweging op trackpad) en terugkeren.

 • aad

  25 juli 2013 om 0:19

  bij mij verdwijnt de muispijl via de linkerbovenhoek van het scherm. Bij alle andere hoeken kan hij niet verder.Flink naar rechts en omlaag scrollen en daar is ie weer, via de linkerbovenhoek. Nu heb ik de beeldscherm instelling op “2e beeldscherm” gezet en zit de pijl weer gevangen binnen het scherm, kan dus ook niet linksboven van het scherm afgaan.

 • Jip

  25 juli 2013 om 11:35

  Ik heb dit probleem soms ook op m’n macbook, even dichtklappen en wachten tot de computer in sluimerstand staat, openen en dan werkt het meestal weer.

 • Cliff

  26 juli 2013 om 0:26

  Ook ik heb dit probleem wel eens mogen “ervaren”.
  De muis bewegen naar het dock, totdat ie zoomt lost het bij altijd (tot nu toe) simpel op. (Mountain Lion)

 • chris

  19 januari 2014 om 15:15

  Bij mij komt dit voor sinds ik een 2e scherm aan m’n iMac heb gehangen. Iemand een idee waar dat aan kan liggen en wat er aan te doen is buiten deze oplossingen hier?

 • caitlin

  12 februari 2014 om 21:44

  ik heb het heel vaak! maar wat ik dan even doe is naar het overzicht gaan van al mijn schermen(zeg maar) en daarna weer terug, en dan heb ik hem weer!

 • Kristel

  12 april 2014 om 20:04

  cmd⌘ + sec wil ook nog wel eens helpen of een keer klikken met de muis.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!