24 juli 2013

iTunes: Muziek toevoegen aan een afspeellijst

In de voorgaande versies van iTunes kon je heel eenvoudig een nummer, album of artiest toevoegen aan een afspeellijst met behulp van een sleepbeweging. Doordat de navigatiekolom is verdwenen in iTunes 11 werkt dit nu op een andere wijze.

Op verschillende manieren kun je een nummer, album, artiest, enzovoorts toevoegen aan een afspeellijst. Met behulp van de cmd⌘-toets kun je meerdere nummers, artiesten, enzovoorts selecteren. Met behulp van de secundaire muisknop kun je hierna de optie 'Voeg toe' selecteren en vervolgens de gewenste afspeelijst selecteren. Er is echter ook een meer eenvoudige manier om content toe te voegen aan afspeellijsten.

Selecteer de gewenste nummers en sleep deze naar rechts. Zodra je de sleepbeweging maakt komt er rechts de afspeellijstkolom tevoorschijn. Plaats hierin je nummers. Dit kan met alle nummers, artiesten, albums enzovoorts

Wanneer je handmatig je muzieknummers toevoegt aan je iPad, iPhone of iPod dan kun je met de sleepbeweging ook onmiddellijk nummers toevoegen aan je iDevices.

Een nieuwe afspeellijst kan worden aangemaakt met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + N. Uiteraard kun je ook van geselecteerde nummers een nieuwe afspeellijst aanmaken, dit kan met de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + N. De opties vind je ook terug in de menubalk 'Archief' onder de optie 'Nieuw'.

Je kunt ook de navigatiekolom activeren in iTunes 11, dit doe je via het weergave-menu, klik hier op de optie ‘Toon zijbalk’. Ook met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + S kun je snel de zijbalk tonen of verbergen.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


  • Freddy

    24 juli 2013 om 14:00

    Nog veel gemakkelijker, ga naar het menu “Weergave” en kies “Toon zijbalk” dan verschijnt je lijst met afspeellijsten weer zoals vroeger en kan je dus op de vroegere manier songs toevoegen.

  • Frank

    24 juli 2013 om 14:06

    @ Freddy: En daarom stond die optie ook al vermeld in de laatste alinea.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!