8 januari 2013

Een wachtwoord toekennen aan iTunes thuisdeling

Met behulp van de optie thuisdeling welke standaard aanwezig is in iTunes, kun je eenvoudig de muziekbibliotheek en afspeellijsten delen met andere gebruikers en apparaten waaronder de Apple TV of een Mac. Via het lokale netwerk is het dan mogelijk om de muziek af te spelen op een ander apparaat.

Op deze manier kun je dus op één Mac een hele muziekbibliotheek aanmaken en deze delen met andere iTunes gebruikers. Echter hebben de andere gebruikers ook de rechten om gegevens van artiesten, nummers, afspeellijsten, enzovoorts wijzigen. Wanneer je wilt voorkomen dat er per ongeluk wijzigingen worden aangebracht door bijvoorbeeld je kinderen is het mogelijk om een wachtwoord toe te kennen. Zo kan enkel de gedeelde muziekbibliotheek gebruikt worden met behulp van het wachtwoord. Volg onderstaande stappen om een wachtwoord voor deze thuisdeling in te schakelen.

• Ga naar iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Delen
• Schakel de optie 'Deel mijn bibliotheek in mijn lokale netwerk'
• Selecteer eventueel de gewenste afspeellijsten of categorieën
• Activeer de optie 'Vraag om wachtwoord'

Vul hier je gewenste wachtwoord in en bevestig door op 'OK' te klikken. Het wachtwoord dient ingevoerd te worden wanneer er een verbinding wordt tot stand gebracht met de gedeelde muziekbibliotheek. Dit geldt voor alle OS X, PC's en iOS apparaten.

Meer tips over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


 • Carl

  8 januari 2013 om 13:34

  volgens mij is dit gewoon delen, niet thuisdeling.
  thuisdeling is namelijk altijd appleid + wachtwoord vereist.
  delen kan zonder wachtwoord, of met.

 • Jochen

  8 januari 2013 om 21:37

  @ Carl, inderdaad, dat klopt, meer zelfs, terwijl er op m’n Mac een wachtwoord zit op het “delen” in iTunes, kan ik er met m’n iPad toch niet op, hij blijft maar verbinden maar vraagt nergens om wachtwoord. Zet ik de wachtwoord optie in iTunes uit, dan lukt het wel perfect. Bizar dus…

 • Saskia

  14 april 2013 om 12:35

  Goedemorgen, ik heb een vraagje. Ik heb 1 mac beneden en 1 boven staan. Nu heb ik beneden op een externe harde schijf een muziek bestand van bijna 800 gb. Mijn bedoeling is om op de mac boven hetzelfde muziekbestand te krijgen, maar niet alleen op af te spelen maar ook om te bewerken maar ook om afspeellijsten te maken en om een ipod te vullen. Dus ook te kunnen bewerken. Nu heb ik al van alles geprobeerd, thuisdeling, machtigingen etc etc. Maar het lukt mij echt niet. Ik kan het boven wel afspelen maar bewerken etc dat lukt niet. Kan iemand hier mij ajb helpen? Alvast bedankt. Saskia

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!