8 januari 2013

iOS: Toegang tot de locatievoorzieningen beperken

Ondertussen kennen de meeste iPhone en iPad gebruikers de 'Zoek mijn iPhone' applicatie van Apple. Dankzij deze applicatie is het mogelijk om je iOS apparaat op te sporen wanneer je deze bent verloren of gestolen is. Met behulp van de ingebouwde GPS functionaliteit van je iDevice wordt deze opgespoord en is het mogelijk om de locatie van je iDevice te bepalen.

Echter wanneer je iDevice wordt gestolen is het natuurlijk mogelijk dat de 'dief' de 'Zoek mijn iPhone' functie zsm uitschakelt, hierdoor is het niet meer mogelijk je iDevice op te sporen. Je kunt dit echter voorkomen door ervoor te zorgen dat er geen wijzingen met betrekking tot de locatievoorzieningen kunnen worden gemaakt. Hierdoor is het onmogelijk om 'Zoek mijn iPhone' uit te schakelen, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open Instellingen
• Tap op Algemeen ▸ Beperkingen
• Schakel deze optie in
• Tap op 'Locatievoorzieningen'
• Selecteer de optie 'Sta wijzigingen niet toe'

Door wijzingen niet toe te staan worden de instellingen met betrekking tot locatievoorzieningen vergrendeld en is het niet mogelijk om deze in of uit te schakelen. Helaas zullen nieuwe applicaties geen gebruik kunnen maken van deze optie en dien je deze handmatig te activeren door de wijzingen toe te staan en aan te passen.

Meer tips over Beperkingen kun je hier terugvinden.Reacties


 • Simon

  8 januari 2013 om 10:22

  Als je een inlog/pin-code hebt ingesteld op je toestel kan een dief toch ook de instelling niet veranderen, dan kan hij je telefoon niet eens gebruikenEn als een dief het toestel uitzet dan kun je hem of haar voor zolang toch ook niet traceren. Trouwens net even gekeken naar deze instelling en ik kom er alleen maar bij door een cijfercode in te voeren en deze heeft de dief ook niet.

 • jochen driessen

  8 januari 2013 om 15:19

  En wat als de dief de gestolen iPhone helemaal herstelt via iTunes?

 • Peter Borgmann

  8 januari 2013 om 17:25

  Inderdaad Jochen, gehele iPhone wissen lijkt mij alle instellingen/beperkingen ongedaan te maken?

 • Jelle

  25 augustus 2013 om 23:56

  Ik weet niet of het nu nog mogelijk is om de iPhone te herstellen via iTunes, maar als je iOS 7 op je toestel hebt draaien kan je een iPhone alleen herstellen als je het wachtwoord van het gekoppelde Apple account invult.

 • S

  1 december 2014 om 17:36

  weer iemand hoe je die kan uitzetten als je ke code nimeer weet?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!