23 februari 2014

Een Magic Mouse opladen met behulp van de Mobee Magic Charger

mobeeiconNiets is zo vervelend als lege batterijen, het komt altijd op het verkeerde moment en in de meeste gevallen heb je niet zo snel een nieuw paar batterijen paraat. Zeker in combinatie met een draadloze muis is het een ramp, hierdoor kun je namelijk niet meer verder werken op je iMac, Mac Pro of Mac Mini.

Apple verkoopt ondertussen oplaadbare batterijen inclusief een bijhorende oplader, maar toch moet je nog steeds de batterijen vervangen. Gelukkig is er de oplossing, genaamd: Mobee Magic Charger voor de Apple Magic Mouse.

Wij van appletips hebben dankzij allesvoorapple.nl dit prachtige gadget enige tijd mogen testen. Met behulp van de Mobee Magic Charger heb je nooit meer batterijen nodig in je Magic Mouse. Hierdoor hoef je ze ook niet meer te vervangen en is de kans extreem klein dat je Magic Mouse ooit zonder stroom zal vallen.

mobeecharger

Het gebruik is erg eenvoudig, verwijder de huidige batterijen en plaats de Mobee Magic Charger in je Magic Mouse. Deze past precies in de muis en zal daarom ook niet het gebruik van de muis hinderen. Samen met de charger wordt er een laadstation bijgeleverd, deze zorgt ervoor dat je Magic Mouse met behulp van inductie wordt opgeladen. Zo kun je na ieder gebruik, bijvoorbeeld ’s avonds, de muis op de inductielader plaatsen om hem weer volledig op te laden.

mobee_magic_charger_voor_apple_magic_mouse_5

De inductielader kun je met behulp van een USB kabel aansluiten op je Mac of via een (iPhone) adapter. Het is helemaal geen probleem om iedere dag de Mobee Magic Charger op te laden want hiertegen is de charger bestand. Mocht je liever de Magic Mouse gebruiken tot de batterij leeg is dan kun je ongeveer 6 tot 8 dagen de muis gebruiken alvorens deze dient te worden opgeladen. De oplaadtijd voor de Mobee Magic Charger is 10 uur.

Wij zelf zijn erg tevreden over dit product en is een echte aanrader voor alle Magic Mouse gebruikers. Het gemak van het opladen is een verademing en werkt bovendien erg eenvoudig. Momenteel kun je de Mobee Magic Charger met een kleine korting kopen bij allesvoorapple.nl

In samenwerkingen met allesvoorapple.nl mogen wij drie Mobee Magic Chargers verloten onder onze bezoekers. Vul voor vrijdag 09:00 het onderstaande formulier in en je maakt automatisch kans. AT App gebruikers dienen de (mobiele) website te raadplegen voor het wedstrijdformulier. Na beëindiging van de actie zul je eenmalig een mailing ontvangen van allesvoorapple. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Proficiat aan Maurice Hooijmans, Marijke van Beurden en Will houtmans, jullie winnen de Mobee Magic Charger.Reacties


 • Rob

  23 februari 2014 om 10:26

  Weer een leuke actie! Hopelijk win in deze keer deze leuke charger, heb vaker meegedaan maar helaas nog nooit gewonnen. Hopen hopen hopen!

 • Tom

  23 februari 2014 om 10:31

  Kom maar op. Hebben 2 magic mouses in huis dus deze handige oplader komt wel van pas voor een van deze mouses.

 • Aaipad

  23 februari 2014 om 11:00

  Leuke actie! Lijkt mij reuze handig.

 • Frank

  23 februari 2014 om 11:37

  Ik heb hem en ik moet zeggen dat het idee helemaal top is. Sterker nog het zou standaard bij de muis moeten horen echter ik gebruik hem niet meer en wel om de volgende reden. De accu’s zijn van slechte kwaliteit. De eerste die ik had werd na drie keer laden al zo heet dat ie bol ging staan. Mobee heeft deze kostenpost vervangen, maar ook deze accu staat na een half jaartje al weer bol en zelfs zo bol dat ie niet meer bruikbaar is in de muis daar de bolling onder de muis uit komt. Verder moet ik ook opmerken dat bij het gebruik van de accu’s de batterij indicatie op hol slaat. De ene keer geeft ie bij een volle maar 18% aan terwijl als je de muis dan even aan en uit zet je weer op 79% zit…..niet echt prettig werken. Nu kan je zeggen dat je gewoon steeds na gebruik de muis op de lader loet leggen, dan is ie altijd vol, maar dat ding wordt elke keer zo heet met laden…..

 • Maurice Hooijmans

  23 februari 2014 om 12:02

  Na jaren geen Mac te hebben gehad, sinds een week eindelijk een! Echt zo blij mee! En alles wordt kompleet met een oplader voor de Magic Mouse!!! Dat zou fijn zijn!

 • Adrian

  23 februari 2014 om 12:19

  Heb er ook één gekocht een tijd geleden. In het begin werkte hij nog goed maar na een tijdje begint dat al snel minder te worden. Laad niet meer goed op en wordt erg heet. De indicatie hoe vol de accu is, is totaal de weg kwijt. Heb hem uiteindelijk maar weer in de kast gegooid. zonde van het geld.

 • Martin

  23 februari 2014 om 12:54

  Ik heb deze charger een maand of twee geleden aangeschaft. Het idee is goed.
  Maar….. wat mij ieder keer weer frustreert is dat als je de muis iets optilt en dan weer op de tafel terecht legt, de verbinding met BT weg is. Dit komt doordat de batterijcontacten even los komen van de contacten in de muis zelf. Hierdoor moet je een paar seconden (5 – 10) wachten voordat de mac de muis weer heeft gevonden. Nogmaals, het idee is super, maar het werkt nog niet 100%. Ik heb diverse muizen geprobeerd en allen vertonen hetzelfde euvel met deze batterypack.

 • william

  23 februari 2014 om 15:16

  Eventjes de (Apple) batterijen vervangen is een werkje van 10 sec.

  Ook even nadenken:
  De Magic Mouse kan pas in de Mobee Magic Charger opladen als ie erop ligt. Dan moet je Mac aanstaan ander krijgt hij geen (USB) stroom … en wanneer mijn (i)Mac aanstaat dan gebruik ik mijn Magic Mouse .. en laad hij niet op :-/

  Wat mij betreft, een dure, onnodige oplossing.

  Met de oplaadbare batterijen van Apple heb ik ene reserve setje wat altijd is opgeladen, dus eventjes 10 sec. werk en kan weer verder ….

 • Ervin

  23 februari 2014 om 15:17

  Toffe actie!! Ben benieuwd hoe het in gebruik daadwerkelijk werkt. Wordt de muis in combinatie met dit iets lichter of zwaarder, m.a.w. is de Magic Charger zwaarder of lichter dan twee AA batterijen?

 • Daniel

  23 februari 2014 om 15:57

  Kan hem ook goed gebruiken word gek van die batterijen altijd op het verkeerde moment hahahhaa

 • Patrick

  23 februari 2014 om 16:19

  Dit lijkt mij echt een geweldig apparaat! Nu nog een keertje daadwerkelijk iets winnen.

 • Ca

  23 februari 2014 om 17:32

  Geinig filmpje wel.. Net de mannen van Apple die aan het woord zijn.
  Maar, eerlijk is eerlijk, mooi spul van Mobee.

 • MacHop

  23 februari 2014 om 20:12

  Ik gebruik hem al geruime tijd en werkt perfect. Enige minpuntje is dat het compartiment niet zo netjes sluit als het originele dekseltje van de Apple muis en daarom aan de onderkant slijtageplekken begint te vertonen. Verder perfecte oplossing.

 • Kevin

  24 februari 2014 om 8:22

  Zo, winnen maar ;) Wanneer fixt Appletips de tab volgorde van de invulvelden eens ;)

 • Andre

  24 februari 2014 om 9:11

  Altijd al willen hebben.

 • Wesley Fabry

  24 februari 2014 om 9:33

  Ondertussen heeft Mobee ongeveer drie maanden geleden de Magic Charger vernieuwd. Het gaat hier dus om de tweede generatie Magic Charger, het is niet bekend of de problemen die in de reacties worden gegeven zijn verholpen. Wij hebben in ieder geval geen problemen ontdekt met betrekking tot hitte of bol trekken.

  Het oud model had artikelnummer MO2212, het nieuwe model heeft het nummer MO2212A gekregen.

 • Oscar Schade

  24 februari 2014 om 10:12

  Er is niets irritanter dan een muis die plotseling leeg is, maar als motion graphics designer gebeurt het me helaas regelmatig dat ik in After Effects plots met een muisaanwijzer zit die niet meer reageert… Jaarlijks kost me dat heel wat batterijen en behalve de kosten, vind ik dat ook zonde van het milieu! Ik was me al een tijdje aan het verdiepen in alternatieven, maar opladen via inductie is absoluut de beste! Elke dag even op de oplader leggen en ik hoef me nooit meer zorgen te maken dat mijn Magic Mouse plotseling leeg is. Dat gaat mijn productiviteit absoluut een boost geven, dus ik heb meegedaan met de winactie. Top!

 • Frank

  24 februari 2014 om 10:30

  Als het probleem opgelost zou zijn zou het netjes zijn van Mobee dat er een terug roep actie voor de eerste generatie komt want inmiddels zijn die nu niet meer bruikbaar…. Ik heb even op mijn lader gekeken en ik heb inderdaad de eerste versie.

  De slijtageplekken van de deksel herken ik dus ook, mede doordat de accu bol werd…..Ik blijf dit eeuwig zonde vinden van een product wat alles in zich heeft om een succes te worden dan zo te bezuinigen op de kwaliteit van de accu.

 • Marijke

  24 februari 2014 om 12:45

  Handig, nooit meer een muis die op een zeer onhandig moment niet meer werkt doordat de batterij leeg is.

 • Hans

  24 februari 2014 om 15:03

  Ben eind vorig jaar over gestapt naar een MAC.
  Waarom ik dit niet eerder heb gedaan snap ik niet. Gewoon een geweldig apparaat.
  Alleen de batterijen van mijn Magic mouse….

  Hoop dat ik deze Mobee Magic Charger kan winnen!!!

 • William

  24 februari 2014 om 19:11

  Heb de eerste versie van die charger, wat een drama. Accu past niet fatsoenlijk in de magic mouse, waardoor die niet meer recht op het oppervlak ligt. Nee, geen aanrader.

 • Frank

  25 februari 2014 om 10:55

  Misschien ook handig om te vermelden dat er geen Lader bij dit product zit.
  Dit moet via de USB poort van je Mac (handig als je dat ’s nachts wilt doen, dan moet je je Mac aan laten staan of in sluimerstand zetten, anders geeft die usb poort geen spanning af) of je moet een USB lader van minimaal 2 Ampère kopen om de muis op te laden want met de standaard 500 mA gaat dit niet lukken. Een product met haken en ogen dus….

 • Maarten

  25 februari 2014 om 14:42

  @Frank

  Maar een Macbook Pro (zoals ik heb) levert maar 500mA.
  http://support.apple.com/kb/HT4049

 • Kevin

  25 februari 2014 om 19:53

  Heb ‘m al tijden en werkt nog steeds prima. Aangesloten op een USB hub met losse voeding, waardoor de lader altijd beschikking tot stroom heeft.

  Gebruik hem de laatste tijd steeds minder, maar dat heeft er mee te maken dat ik steeds meer overstap naar m’n Wacom in plaats van Magic Mouse.

 • @bianca F

  26 februari 2014 om 19:20

  Lijkt me echt super,loop nu vaak tegen het probleem aan
  dat ik de muis vergeet uit tezetten :(
  En dat hij dan best wel snel leeg is.
  Doe graag mee voor deze geweldige Giveaway van @appletips

 • Mathieu

  2 maart 2014 om 9:48

  Nieuw aangeschaft en wat me erg stoort is na de eerste keer opladen al dat de MagicMouse geheel schuift op het plastic van de onderkant accuhouder en de beide zwarte mouse-strips geen functie meer hebben, de batterijhouder ligt niet diep genoeg in de MMouse. Echt een probleem het grijs is er al af aan het slijten en de weerstand en het bewegings-geluid wordt steeds hindelijker.

 • Antoine

  1 juli 2016 om 15:13

  Het probleem van Mathieu heb ik ook: slijtage van het grijze deksel dat tussen de geleiders op de tafel ligt. Grijze vers is al helemaal verdwenen. Het meest stoort mij dat de muis regelmatig niet is verbonden met de PC. Ik klop dan wat stevig op de bovenkant waarna weer de verbinding tot stand komt. Ik zie niets aan de accupack. Dit herhaalt zich enige malen per uur…
  Vreemd is ook, dat als de groene laadindicator permanent branct (opgeladen dus…) dat de laadstatus maar 43% bedraagt.
  Wie weet hier iets zinnigs van te vertellen.
  Positieve noot: ik heb een MAC met 27″ scherm, zeer tevreden. De muis is andere koek, zal ik de poes er eens op afsturen..?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!