6 mei 2012

Facetime: Gebruik je Mac als beveilingscamera

Wanneer je in het bezit bent van een Mac met een ingebouwde iSight camera dan is het mogelijk om deze om te toveren tot een beveilingscamera met behulp van Facetime. Met deze optie is het mogelijk wanneer je niet thuis bent even snel een kijkje te nemen in je woning of bedrijf. Wanneer je Mac op een plaats staat waar het mogelijk is om een groot deel van je woning te zien, bijvoorbeeld in de woonkamer dan kun je op reis even het thuisfront te controleren.

Vorig jaar augustus hebben we al besproken hoe je automatisch FaceTime gesprekken kunt accepteren op de Mac. Dankzij deze functie kun je nu ook met behulp van je iPhone, iPad of iPod Touch verbinding maken met je Mac en automatisch Facetime starten.

Je kunt ervoor helaas alleen voor kiezen om alle binnenkomende gesprekken automatisch te accepteren. Wanneer je de functie wilt gaan gebruiken als 'beveilingscamera' is het aan te raden om een extra Apple-ID hiervoor aan te maken. Zorg ervoor dat niemand dat nieuwe Apple-ID weet anders kan iedereen automatisch toegang krijgen tot Facetime op je Mac

Volg onderstaande stappen om deze functie te activeren

Maak eerst een nieuw 'Apple ID' aan, hiervoor dien je ook een nieuw e-mail adres aan te maken. Dit kan met behulp van bijvoorbeeld Gmail.

Sluit de Facetime applicatie en open vervolgens Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s ▸ Terminal

Voer het onderstaande commando uit:

defaults write com.apple.FaceTime AutoAcceptInvites -bool YES

Start FaceTime op de Mac (Programma’s ▸ FaceTime) en login in met het nieuw aangemaakte Apple-ID. Vanaf nu kun je een automatisch FaceTime gesprek starten naar je Mac vanaf een iDevice of natuurlijk andere Mac.


Reacties


 • Louis

  6 mei 2012 om 9:37

  iCam is daar ook erg geschikt voor. Dedicated app met bewegingsdetectie en push berichten. Niet gratis, maar wel net even flexibeler.

 • Justin Kemp

  6 mei 2012 om 15:26

  Hoe weet ik of ik in bezit ben van een ingebouwde iSight camera? Ik heb mijn MacBook Pro in juli 2011 aangeschaft. Alvast bedankt

 • Arjen

  6 mei 2012 om 15:51

  Lijkt handig, maar dan moet FaceTime wél aan aanstaan, anders werkt het niet – ook niet in de pauzestand. En hoe is het dan mogelijk om ongemerkt een kijkje te nemen als op de iMac het FaceTime-scherm zichtbaar wordt?

 • André

  6 mei 2012 om 17:38

  De Dlink-camara’s werken perfect en via de gratis app kun je alles in de gaten houden.

 • Marius Knip

  6 mei 2012 om 19:36

  Is het ook mogelijk om dit op je ipad te doen?

 • 100%me

  6 mei 2012 om 20:53

  @justin kemp, dit kun je controleren door boven het scherm precies in het midden te kijken, als daar een camera donker puntje zit, heb je er een.

 • Justin Kemp

  7 mei 2012 om 23:03

  Die heb ik! Bedankt ;-)

 • Freddies

  27 december 2012 om 20:38

  En hoe kan je dit weer annuleren???

 • Justin

  27 februari 2013 om 0:10

  hoe kan ik dit weer uitzetten dat het niet meer automatisch aangaat?

 • Danny

  19 oktober 2015 om 18:54

  Kan ik mijn camera starten wanneer mijn mac slaapt of sluimert?? Lijkt van niet namelijk…
  Wel wanneer ie wakker is… ;-)

Een reactie toevoegen: