17 februari 2014

MavericksFinder: Bestanden sorteren op basis van tags

finder icon retinaIn OS X 10.9 Mavericks is het binnen Finder nu ook mogelijk om je bestanden en mappen te voorzien van een 'tag'. In principe is de Tags-functie een verbeterde uitwerking van de oude ‘Labels’ functie.

Via de functie was het al mogelijk om bestanden en mappen te markeren met een kleur waardoor je deze eenvoudig kunt terugvinden in Finder. De nieuwe Tags-functie is een uitbreiding en voegt extra functionaliteit toe.

Zo is het mogelijk een tag samen te stellen voor een bepaalde categorie, je kunt bijvoorbeeld de tag ‘appletips’ aanmaken. Vervolgens kun je allerlei bestanden voorzien van deze tag. Wanneer je dan in de navigatiekolom op de tag ‘appletips’ klikt worden alle bestanden en mappen met deze tag weergegeven.

finder-tag

Uiteraard kun je naast sorteren op Naam, Soort, Programa, enzovoorts vanaf nu ook sorteren op Tag. Dit kun je eenvoudig doen via de menuoptie ‘Weergave’ in de menubalk. Selecteer hier de optie ‘Rangschik op’ en selecteer vervolgens Tags. Automatisch worden alle bestanden op basis van hun tag gesorteerd. Naast de menubalk kun je ook het sorteren activeren via de knoppenbalk in Finder of secundaire klik.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


 • Henk

  25 februari 2014 om 15:37

  Ik vind het waardeloos dat de gekleurde labels weg zijn, en met mij vele anderen.
  https://discussions.apple.com/thread/5474093?start=45&tstart=0

 • V.Obdam

  5 maart 2014 om 22:17

  Die nieuwe labels in Mavericks slaat de plank finaal mis. De nauwelijks zichtbare gekleurde balletjes staan rechts achter de bestandsnaam. Dus totaal niet in de leesrichting. De overzichtelijkheid wordt hiermee om zeep geholpen.
  Echt weer zo’n onbegrijpelijke Apple move.

  – Apple gebruikers sinds 1992

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!