10 juni 2013

Finder: Een map verwijderen uit de navigatiekolom

finder iconFinder is min of meer het hart van OS X, hier kun je al je documenten, gegevens, bestanden, enzovoorts beheren. Via de navigatiekolom heb je snel toegang tot je apparaten, favorieten mappen, gedeelde computers, enzovoorts. Je kan eenvoudig een map toevoegen aan deze navigatiekolom door deze te slepen in de kolom.

Verrassend genoeg kun je de map vervolgens niet verwijderen met dezelfde sleepbeweging. Wanneer je een map of bestand wilt verwijderen uit de navigatiekolom dien je met behulp van een rechtermuisknop te klikken op de map/bestand.

verwijderenfinder

Vervolgens kun je de optie 'Verwijder uit navigatiekolom' selecteren om deze te verwijderen. Toch is het mogelijk om deze handeling te versnellen door gewoon het bestand of map te slepen uit de navigatiekolom. Dit kun je doen door tijdens het slepen ook de cmd⌘-toets ingedrukt te houden, hierdoor wordt het wel mogelijk om de sleephandeling uit te voeren tijdens het verwijderen.

Meer tips over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


  • macboekje

    11 juni 2013 om 14:04

    Verrassend vind ik het niet dat je een map niet zo gemakkelijk kunt verwijderen als toevoegen. Als dat wel zo was, was het risico groot dat items uit de lijst per ongeluk zouden verdwijnen.

  • Hans

    12 juli 2016 om 17:13

    Slepen met de cmd⌘-toets is ook de (enige?) oplossing voor het verwijderen van netwerk-mappen als je niet verbonden bent met het netwerk of als de map inmiddels van het netwerk verwijderd is. Een snelkoppeling naar een map waar je op dat moment niet (meer) bij kunt, kun namelijk niet meer selecteren, ook niet met de linker muisknop en dus kun je ook de optie “Verwijderen uit navigatiekolom” niet meer selecteren. Pfff! Weet je hoe lang ik hiernaar gezocht heb? Dank je, Wesley, voor deze tip.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!