2 maart 2012

10.7Finder: Eenvoudig labels toekennen aan bestanden

In Mac OS X 10.7 Lion heeft Apple een tweetal extra mogelijkheden toegevoegd om bestanden en mappen te voorzien van (kleuren)labels. In de voorgaande versies van Mac OS X had je alleen de mogelijkheid om behulp van het context-menu (secundaire muisknop) een label toe te kennen.

In Lion kun je nu ook de label-selectie aan de knoppenbalk toevoegen. Klik met de secundaire muisknop op de Finder knoppenbalk en selecteer de optie: 'Pas knoppenbalk aan'. Sleep nu de 'Label'-optie in de knoppenbalk. Door een bestand te selecteren en de toegevoegde knop te gebruiken kun je nu een label toekennen aan het bestand of de map.

Door gebruik te maken van de 'Rangschik' optie in Finder kun je echter nog eenvoudiger en sneller bestanden van een label voorzien. Selecteer in Finder de symbool- of lijstweergave en klik op de'Rangschik' knop, selecteer in het menu de optie 'Label'.

De bestanden en mappen worden nu per label weergegeven. Door bestanden te selecteren en die naar een bestaand label te slepen krijgen deze automatisch het betreffende label.

In de lijstweergave werkt dit het beste door de bestanden naar de naam van het label te slepen. In symboolweergave kun je de selectie direct naar de overige bestanden met het gewenste label slepen.Reacties


 • Ivan

  2 maart 2012 om 19:18

  Handig! Jammer dat het niet op Snow Leopard kan, dus nog ff wachten tot mijn nieuwe ivy bridge mac :P

 • CPM Kouwenhoven

  4 januari 2014 om 11:30

  Eenvoudig labels toekennen aan bestanden, Ik ben over op Mavericks en daar is het weer geheel veranderd, daar is men overgegaan op stippen aan de rechterzijde van de file en dat vind ik niet zo handig en vooral niet bij lange files,
  dan moet je het hele scherm gebruiken om te zien wat het label is, in Lion zag je dat meteen aan de linkerzijde en dat werkte heel prettig als ze zonodig ’n stip willen waarom dan niet aan de linkerzijde van de file? ik was met Lion en Snow Leopard zeer te vrede maar met Mavericks ben ik niet zo blij ik ben het label overzicht kwijt.

  CPM Kouwenhoven

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!