20 maart 2011

Finder: Recent bezochte mappen bekijken

Het is in OS X Finder mogelijk om een zoekopdracht te plaatsen. Door van deze zoekopdracht een slimme map te maken kun je heel eenvoudig en snel bestanden en mappen terugvinden met één muisklik. Hierbij kun je gebruik maken van een groot aantal verschillende zoekcriteria.

In sommige gevallen kan het wel eens handig zijn om een overzicht te krijgen van alle recent bezochte mappen in OS X Finder. Wanneer je bijvoorbeeld een bestand hebt aangepast of iets dergelijks en niet exact de locatie meer weet dan kan je hiervoor een slimme map aanmaken. Met behulp van het onderstaande voorbeeld gaan we een slimme map aanmaken die alleen de mappen laat zien die op de huidige dag zijn geopend.

1. Open een OS X Finder venster en activeer de zoekfunctie met de toetsencombinatie cmd⌘ + F of de menu optie Archief ▸ Zoek.

2. Selecteer de optie Zoek in: 'Deze Mac'

3. Selecteer de zoekcriteria Soort ▸ is ▸ Map.

4. Klik op de + knop om de extra criteria Laatst geopend ▸ Vandaag toe te voegen.

5. Klik op de knop 'Bewaar' en selecteer de optie 'Voeg toe aan navigatiekolom' om de zoekopdracht op te bewaren als een 'Slimme map'.

Je krijgt nu een overzicht van alle recent bezochte mappen door op de toegevoegde 'Slimme map' (6) te klikken in de 'Zoek naar' sectie.Reacties


  • bacchus

    28 april 2011 om 11:57

    Als je permanent op een centrale fileserver werkt is dit geen oplossing om recent geopende mappen terug te vinden. Iemand een alternatieve oplossing voor fileservers/filesharing?

Een reactie toevoegen: