16 januari 2012

Finder: Toon de extensies van bestanden

Finder geeft standaard geen extensie achter de naam van een bestand. Dit kan natuurlijk een groot voordeel zijn, want je Finder ziet er hierdoor een stuk overzichtelijker uit. Maar dit heeft natuurlijk ook een nadeel, je kunt namelijk de bestanden niet herkennen aan hun extensie. Met behulp van de Finder instellingen kun je ervoor kiezen om alle bestanden met hun extensie weer te geven, daarnaast heb je ook de keuze om deze alleen bij bepaalde bestanden te tonen.

Om er voor te zorgen dat alle bestanden in je Finder een extensie achter hun bestandsnaam krijgen ga je naar de Finder ▸ Voorkeuren… ⌘ ▸ Geavanceerd ▸ activeer de optie 'Toon alle bestandsnaamextensies'. Nu zul je in de Finder direct alle extensies van de bestanden zien.

Wil je liever alleen voor bepaalde bestanden de extensie tonen, selecteer dan het bestand of meerdere bestanden in Finder. Gebruik de secundaire muisklik of cmd⌘ + I om het info venster van de bestanden te openen. In het info venster vind je verschillende secties met informatie over het bestand. Ga naar de sectie 'Naam en extensie' en klik op het pijltje (links). Standaard staat er een vinkje bij 'Verberg extensie'. Wanneer je deze verwijderd zal de extensie van het gekozen bestandtype worden weergegeven.Reacties


  • Louis

    16 januari 2012 om 9:35

    Misschien als toevoeging voor de Windows-overstappers: OS X heeft geen extensies nodig om het bestandstype te herkennen. Het kan dus best zijn dat als je de weergave van extensies aan zet, je nog steeds niks ziet, omdat de bestandsnaam geen extensie heeft.

  • Richard

    17 januari 2012 om 8:56

    Kan je ook per groep de extensies verbergen? Ik wil namelijk geen JPEG extenties zien bij m’n foto’s maar om elke foto nu apart met command I te doen is eindloos

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!