16 januari 2012

Review: Vertrektijden van de trein bekijken op de iPad

Voor de iPad zijn er weinig 'native' applicaties in de App Store beschikbaar die je kunnen voorzien van OV informatie. Dit komt voornamelijk omdat de iPhone een stuk mobieler is dan de iPad.

De applicatie Vertrektijden is ontwikkeld door Hammink Design dezelfde ontwikkelaars als die van Infomaps Railway NL. Met de Vertrektijden applicatie wordt een virtueel treinstation getoond waarin je alle belangrijke informatie terug kunt vinden.

Gebruiksgemak

Zoals we gewend zijn van Hammink Design, ziet de applicatie er ontzettend mooi uit en is deze voorzien van een zeer gebruiksvriendelijke interface. De applicatie geeft je alle actuele reisinformatie in één scherm. In de applicatie kun je kiezen vanaf welk treinstation je wilt vertrekken en meteen werd de reisinformatie geladen. In de informatie kun je de vertrektijden bekijken, op welk spoor de trein aankom en of het een sprinter of intercity is. Ook vind je in het scherm een kaart waarop alle stations worden weergegeven.

Storingen en reisinformatie

Via de verkeersbord knop krijg je informatie over mogelijke storingen. Helaas kun je in de applicatie geen complete reis plannen, zo is er geen mogelijkheid om aan te geven waar je moet overstappen tijdens een treinreis.

Conclusie

Een aardige applicatie voor de iPad die er prachtig uitziet, en je duidelijke informatie verstrekt. Hhelaas is de applicatie geen complete reisplanner. De iPad applicatie kost €1,59 en is hier te verkrijgen in de app store. 

In samenwerking met de ontwikkelaars geven we 4 giftcodes voor de applicatie weg. Vul voor vrijdagavond 0:00 het onderstaande formulier in en je maakt automatisch kans op één giftcode. De winnaar ontvangen de giftcodes per e-mail. Alle ingevulde gegevens worden na de afloop van de actie vernietigd.

---ACTIE GESLOTEN---

Winnaars: Adrian Dinca, Ruben Stadman, Leroy diender en Peter Thijs.Reacties


 • Laurens

  16 januari 2012 om 10:22

  Bedankt voor de leuke actie!

 • earl

  16 januari 2012 om 10:26

  Bedankt, een leuke actie

 • Mike

  16 januari 2012 om 11:25

  Zou toch mooi zijn voor een treinreiziger als ik!

 • Loran

  16 januari 2012 om 11:37

  WIN WIN WIN :$
  Mooie app!

 • michel

  16 januari 2012 om 21:19

  Weer een leuke actie, de app ziet er wel leuk uit.

 • Cees

  16 januari 2012 om 23:16

  Wat is een AT App ?

 • Gerard

  17 januari 2012 om 7:48

  Reis altijd met de trein (geen auto), graag zou ik de gift code voor deze app ontvangen. Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

  Gerard

 • 100% me

  17 januari 2012 om 13:21

  Leuke actie.

  @cees AT is de officiële app van appletips

 • Robin

  17 januari 2012 om 13:40

  Hoe veel zijn het er? In de titel staat 5, in het bericht 4…

 • Einstein

  19 januari 2012 om 11:23

  net nieuwe baan gevonden, nu maar hopen dat ik een code win :)
  ben ik teminste goed geinformeerd onderweg :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!