24 augustus 2013

Voorvertoning: Het bestandsformaat van afbeeldingen aanpassen

voorvertoning retina iconWanneer je meerdere afbeeldingen wilt omzetten naar een andere bestandsformaat dan kun je dit eenvoudig doen met behulp van de standaard OS X Voorvertoning applicatie. Hierdoor heb je snel en eenvoudig de mogelijkheid om bijvoorbeeld alle JPG bestanden te exporteren als PNG versies.

Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere afbeeldingen te openen met verschillende bestandsformaten en deze vervolgens te exporteren naar één dezelfde extensie. Met behulp van voorvertoning kun je de afbeelding bewaren in alle foto extensies inclusief; GIF, ICNS, JPEG, JPEG-2000, BMP, Microsoft Icon, OpenEXR, PDF, Photoshop PSD, PNG, SGI, TGA, en TIFF. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Open Finder en groepeer alle afbeeldingen waarvan je de extensie wilt wijzigen in een map. Open vervolgens de map en selecteer alle afbeeldingen met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + A. Klik met behulp van de rechtermuisknop op een afbeelding en kies openen met Voorvertoning.

Voorvertoning opent nu alle geselecteerde afbeeldingen, activeer indien nodig de miniatuur weergaven via 'Weergave ▸ Miniaturen'. Selecteer vervolgens alle afbeeldingen door op één miniatuur te klikken en de toetscombinatie cmd⌘ + A uit te voeren.

voorvertoning

Navigeer vervolgens naar het Archief-menu en selecteer de optie 'Exporteer geselecteerde afbeeldingen'. Kies een gewenste locatie en bestandsextensie bij 'Structuur'. Standaard zijn hier zes extensie aanwezig, wanneer je de option⌥-toets indrukt kun je meerdere extensies selecteren. Bevestig door op 'Kies' te klikken, alle afbeeldingen worden opgeslagen in de gekozen bestandstructuur..

Meer tips over Voorvertoning kun je hier terugvinden.Reacties


 • Chris

  24 augustus 2013 om 10:34

  Is er ook een mogelijkheid om op een of andere manier een map actie van te maken?
  Dus een foto met drag en drop in een map (bv jpg) gooien.

 • Robbert

  9 september 2014 om 10:13

  Helaas is het niet mogelijk om bestanden met verschillende soorten extensies in één keer te wijzigen. (in mijn geval .jpg en .png extensies). Iemand hier een oplossing voor?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!