24 augustus 2013

Je auto terugvinden met behulp van de kaarten app

maps kaarten icon retinaIn de iOS App Store zijn er een hoop applicaties terug te vinden die het mogelijk maken om je geparkeerde wagen terug te vinden. Na het parkeren van je auto open je deze speciale applicatie en wordt er dan met behulp van de GPS-functie de exacte locatie op de kaart bepaald.

Achteraf kun je dan de applicatie openen en navigeren naar dit punt waar de auto staat. Echter heb je hier geen speciale applicatie voor nodig en kun je dit eenvoudig doen met de kaarten applicatie van Apple. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de kaarten applicatie
• Bepaal je locatie door op het pijltje te tappen
• Zoom zo ver mogelijk in (spreid-beweging met 2 vingers)

kaartenauto

Tap vervolgens gedurende enige momenten vlak naast het 'huidige locatie' symbool op de kaart. Er verschijnt vervolgens een paarse speld. Deze speld staat voor de locatie van je auto. Je kan nu met een gerust hart de stad in trekken en vervolgens achteraf de geplaatste speld raadplegen om je auto terug te vinden. De speld kun je uiteraard terugvinden op de kaart of via het zoekveld.

Meer over Kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


  • Roel van Veen

    25 augustus 2013 om 13:35

    Je kan ook gewoon je huidige locatie bookmarken. Zodat je die later op kan zoeken. Dat lijkt me veiliger, want je hebt zomaar een de speld naar een andere plek verplaats als je de applicatie in de tussentijd voor andere doeleinden wilt gebruiken. Maar iig, de kaartenapplicatie volstaat prima ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!