25 augustus 2013

Webknipsels toevoegen aan het Dashboard

dashboard icon retinaHet Dashboard in OS X is misschien wel een vergeten functie waar vele Mac gebruikers steeds minder gebruik van maken. Echter is het de manier om snel en eenvoudig een rekensom uit te voeren, je aandelen of het weer te controleren.

Het Dashboard kan geraadpleegd worden door met vier vingers naar rechts te vegen op je trackpad of via de toetscombinatie fn + F12 of F4. Naast de verschillende widgets voor je Dashboard kun je ook webknipsels toevoegen. Dit is een erg handige functie en bijvoorbeeld handig bij een veiling of de hoogte punten van het nieuws.

Via de webknipsels kun je een stukje webpagina knippen en deze in je Dashboard plaatsen. Vervolgens wordt de webpagina op de achtergrond geladen en toont deze de informatie die op dat moment actief is op die webpagina. Een webknipsel kun je toevoegen via onderstaande procedure:

webknipsel

Open Safari en navigeer naar de webpagina waarbij je een knipsel wilt maken. Open vervolgens het archief-menu en selecteer hier de optie 'Open in Dashboard. Vervolgens wordt wordt de webknipselmode geactiveerd. Vervolgens zoekt Safari al naar beschikbare velden, klik een gewenst veld aan om deze actief te maken. Hierna kun je nog het veld vergroten of verkleinen en hem passend maken.

webkipsel3

Met behulp van de knop 'Voeg toe' kun je het webknipsel toevoegen aan Dashboard. In het Dashboard kun je het widget benaderen en de rand aanpassen via het info-menu. Het webknipsel kun je op dezelfde manier verwijderen als een widget. Uiteraard heeft appletips al een kant en klare widget en is bovendien recent geupdate, deze kun je hier gratis downloaden.

Meer over Dashboard kun je hier terugvinden.Reacties


 • Esmée Zoer

  13 augustus 2015 om 10:25

  Hallo,

  Ik heb net geprobeerd om een webknipsel te maken. Ik heb alle stappen gedaan, maar als ik in mijn dashboard kijk, zie ik alleen maar een wit vierkantje.

  Kan iemand mij A.U.B helpen?

  Bedankt,

  Esmée

 • Esmée Zoer

  13 augustus 2015 om 10:28

  /Users/esmeezoer/Desktop/Schermafbeelding 2015-08-13 om 10.27.41.png

 • Esmée Zoer

  13 augustus 2015 om 10:28

  Helaas kan ik geen foto laten zien :(

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!