22 mei 2012

10.7Finder: Weergave van de padbalk aanpassen

In Finder is het mogelijk om het pad naar bestanden of mappen weer te geven onderin het Finder venster. Deze optie activeer je via Finder ▸ Weergave ▸ Toon padbalk.

Het pad toont het volledige pad vanaf de root (Macintosh HD), dit kan heel erg handig zijn om snel de locatie van een map of bestand te bepalen. Wanneer je echter op een bestand of map in je thuismap klikt zul je zien dat de informatie snel onoverzichtelijk wordt vanwege het grote aantal mappen dat zal worden weergeven. Klik je bijvoorbeeld op de map Documenten in je thuismap dan zal onderin het venster verschijnen:

Macintosh HD ▸ Gebruikers ▸ Gebruikersnaam ▸ Documenten

Met behulp van een Terminal commando is het mogelijk om de pad weergave van bestanden of mappen binnen de thuismap weer te geven vanaf de thuismap. In het bovenstaande geval zal dan onderin het venster verschijnen:

Gebruikersnaam ▸ Documenten

Een kleine tweak die de padbalk een stuk overzichtelijker maakt.

Start OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en type het onderstaande commando:

defaults write com.apple.finder PathBarRootAtHome -bool TRUE;killall Finder

Na het herstarten van Finder (het tweede commando) is de wijziging actief. Mocht je op een later tijdstip terg willen naar de standaard instelling dan dat mogelijk met behulp van de onderstaande twee commando's.

defaults delete com.apple.finder PathBarRootAtHome
killall Finder


Reacties


  • loehmer

    27 september 2013 om 11:59

    Als ik het commando : defaults write com.apple.finder PathBarRootAtHome -bool TRUE;killall Finder ” invoeg gebeurt er na opstarten niets zoals aangegeven. Of moet ik in de terminal eerst alles wissen wat er staat?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!