22 mei 2012

iTunes: Aankopen verbergen in de iTunes Store

Met de komst van iCloud is ook de optie 'aankopen' toegevoegd aan je Apple ID. Dankzij deze optie is het mogelijk alle aankopen die je hebt gedaan met je Apple ID te bekijken. Aankopen kunnen applicaties, muziek, boeken, enzovoorts zijn. Wanneer je regelmatig een mediabestand download kan het voorkomen dat je over bepaalde downloads minder tevreden bent. Je kan het mediabestand dan verwijderen, maar in je aankopen-lijst zal deze blijven verschijnen.

Dankzij de verberg-optie kun je het mediabestand verbergen. Op deze manier blijft je aankopen-lijst overzichtelijk en eenvoudigere te raadplegen wanneer je een bepaald mediabestand zoekt. Eerder schreven we al hoe je aankopen kunt verbergen in de iOS App Store en in de Mac App Store. Echter is het ook mogelijk om deze optie toe te passen in de iTunes Store vanuit iTunes. Volg onderstaande stappen om de aankopen-lijst te bekijken en eventueel aankopen te verbergen.

• Open de iTunes Store in iTunes
• Klik rechts in de navigatiekolom op 'Aankopen'
• Selecteer een tabblad (Muziek, Apps, Boeken, Films)

Wanneer je de muisaanwijzer op het icoon van de applicatie plaatst verschijnt er in de linker bovenhoek van het icoon een klein kruisje. Wanneer je op het kruisje klikt verschijnt er een dialoogvenster. Selecteer de optie 'Verberg' om de applicatie te verbergen.

apps verbergen aankopenlijst

Een muzieknummer kan je verbergen door op het kruisje te klikken rechts naast het downloadsymbool.

muziek verbergen aankopenlijst

Wanneer je verborgen aankopen wilt bekijken en opnieuw wilt toevoegen aan de aankoop-lijst dan kun je dit doen via de account instellingen in de iTunes Store. Open hiervoor de iTunes Store in iTunes en klik rechtsboven op 'Log in' of op je Apple ID. Klik vervolgens na het inloggen op je Apple ID en selecteer de optie 'Account'.

Onder de sectie 'iTunes in de Cloud' vind je de optie 'Bekijk verborgen aankopen' terug. Wanneer je hier op klikt vind je een overzicht van alle verborgen mediabestanden. Ook de mediabestanden die je hebt verborgen via de iOS App Store en de Mac App Store vind je hier terug. Om een mediabestand weer te tonen in de aankopen-lijst klik je op 'Weergeven' naast het icoon van de applicatie, muzieknummer, enzovoorts.

Meer tips over de iTunes Store kun je hier terugvinden.Reacties


  • Vincent

    25 mei 2012 om 21:16

    Ha soms wel handig!

  • marlein

    10 mei 2014 om 10:29

    ik heb bovenstaande handelingen gedaan en dan verdwijnt wel de aangekochte muziek van mijn ipad maar niet van mijn iphone 5 doe ik iets verkeerd?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!