7 december 2012

iTunes 11: Extra iTunes Store opties

Naast een vernieuwde iTunes is ook de iTunes Store volledig vernieuwd. Helemaal nieuw is de iTunes Store niet wanneer je beschikt over een iPad, iPhone of iPod Touch met iOS 6. De interface is namelijk gelijk aan de iOS versie. De nieuwe store ziet er vooral strakker en eenvoudiger uit dan zijn voorganger.

De iTunes Store kun je bekijken door iTunes te openen en vervolgens rechtsboven op de knop 'iTunes Store' te klikken. Je muziekbibliotheek zal veranderen in de iTunes store zonder dat hier een extra venster wordt geopend. Naast de nieuwe interface is er een extra optie beschikbaar gekomen namelijk 'Geschiedenis'.

Via deze optie is het mogelijk alle previews die je hebt bekeken opnieuw raad te plegen. Dit is uiteraard een slimme optie van Apple, hierdoor kun je snel een muzieknummer of film raadplegen waarvan je ooit een preview hebt bekeken en de titel niet meer weet. De geschiedenis optie vind je terug via de geschiedenis-knop in de iTunes Store, deze kun je herkennen aan de drie horizontale lijnen naast de knop 'Bibliotheek'.

Via de voorkeuren van iTunes zijn er enkele nieuwe opties bijgekomen met betrekking tot de iTunes Store. Deze vind je terug via iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Store.

Toon aankopen in iTunes in de Cloud: Muziek, films, enzovoorts die je aankoopt in de iTunes store wordt onmiddellijk beschikbaar op je andere apparaten.

Synchroniseer afspeelinformatie met apparaten: Wanneer je een film, TV-programma, podcast, enzovoorts bekijkt op je Mac en deze niet volledig afkijkt kun je verder kijken op je iDevice op de exacte locatie waar je op je Mac bent gestopt. Schakel hiervoor deze optie in.

Download albumillustraties automatisch: Wanneer deze optie is ingeschakeld worden alle albumillustraties automatisch gedownload.

Deel informatie over uw bibliotheek met Apple: Vanaf nu kan automatisch ontbrekende informatie, waaronder de albumillustraties, worden bijgewerkt van een bepaald album. Activeer hiervoor deze optie.

Meer tips over iTunes 11 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jamal

  7 december 2012 om 23:07

  Bij mij werkt de geschiedenis functie niet!?
  Zowel op de Mac als op de iPhone en iPad alleen foutmeldingen, van alles geprobeerd maar geen succes, op mijn U.S. account werkt het wel gewoon.
  Meer mensen hier last van?

 • Mariella

  8 december 2012 om 10:29

  Ik kan heel moeilijk tv-programma’s synchroniseren. Je kunt niet meer naar beneden scrollen in de tv-programma’s

 • Cristhian

  21 december 2012 om 17:22

  @Jamal,

  Ik heb hetzelfde probleem. Het ligt niet aan welk land je hebt ingesteld, want ik heb ook 2 accounts. Ik denk dat het komt omdat ik @gmail gebruikt waarop het niet lukt en op mijn ander account gebruik ik @live.nl en daar doet de functie het perfect..

  Hulp zou prettig zijn!

  Alvast bedankt.

 • Jamal

  26 december 2012 om 0:07

  @Cristhian

  Ik denk niet dat het aan je gmail ligt, op mijn U.S. account heb ik namelijk ook een @gmail adres als Apple id, en daar werkt de geschiedenis wel gewoon. Op mijn NL Apple id heb ik een @ziggo adres gekoppeld. Waar ik bang voor ben is dat het misschien te maken heeft met iTunes Match die aanstaat op mijn NL Apple id, en niet op mijn U.S. Apple id, waar dus de functie wel werkt.

  Heb jij op je @gmail of je @live adres iTunes Match? Of helemaal niet?

  Meerdere mensen hier last van? en ook in combinatie met iTunes Match?

 • Cristhian

  4 januari 2013 om 11:20

  @Jamal

  Het kan ook liggen aan het machtigen op je apple ID op iTunes.
  Ik heb bijvoorbeeld live.nl nog gemachtigd maar kan pas na 14 januari mijn machtiging intrekken.
  En dan op mijn gmail machtiging aanvragen. En dan moet het werken.

  Hoop dat het dan gaat werken.

  Ik heb op geen accounts iTunes Match ingesteld.

  Nog bedankt voor je reactie.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!