8 december 2012

Handige toetscombinaties voor iTunes 11

Met behulp van toetscombinaties kun je snel en eenvoudig bepaalde handelingen/functies uitvoeren waarvoor je normaal enkele muisklikken voor moet uitvoeren. Afgelopen week is iTunes 11 gelanceerd, ook deze applicatie is natuurlijk door Apple voorzien van de nodige handige toetscombinaties.

Naast de bestaande zijn er ook een aantal nieuwe toetscombinaties toegevoegd aan iTunes 11, een voorbeeld hiervan is het snel navigeren tussen de verschillende bibliotheken. In onderstaande overzicht kun de meest handige nieuwe en 'oude' toetscombinaties terugvinden.

[ahm-wp-tabular id=57465 template=Web2]

Meer tips over iTunes 11 kun je hier terugvinden.


Reacties


 • rObb

  8 december 2012 om 10:56

  Cmd + Opt + 2 = Equalizer

 • Gert-Jan

  8 december 2012 om 11:05

  Met de vorige versie van iTunes kon je dubbele bestanden weergeven en zo makkelijk verwijderen. Dit kan ik nu niet terug vinden in iTunes 11. Hebben ze deze functie er uit gehaald?

 • Ria niesten

  8 december 2012 om 20:50

  Wat is de toets cmd?

 • kor

  9 december 2012 om 0:48

  De commando toets, veel Mac’s hebben op deze toets cmd staan en het klaver symbool ⌘ (dit teken heet ook wel het “Saint John’s Arms” of “Place of Interest Sign” en werd al in de oudheid gebruikt in noord europa). Oude Apple computers hadden op deze toets een Apple logootje. Ook een combinatie van klaver symbool en Apple logo heb ik gezien op deze toets.

 • Simon

  11 december 2012 om 9:20

  Het was hier al iets eerder te lezen dat vermoedelijk de “Toon dubbele” functie terugkomt met de volgende update. Maar er zijn meer missers, zoals altijd de laatste jaren worden de zaken voorbarig onaf de wereld in geschopt, erg slordig en jammer, wie wilde deze en nog een paar functies nu missen, niemand toch.

Een reactie toevoegen: