7 december 2012

Vloeiende slow motion video’s maken met SloPro

Wanneer je ooit hebt geprobeerd een video te vertragen met je iPhone, iPad of iPod Touch zal je vast gemerkt hebben dat de film dan schokkerig wordt. Dit is een veel voorkomend probleem dat te wijten is aan de frame rate die inprincipe hetzelfde blijft desondanks je de video vertraagt. De oplossing hiervoor de applicatie SloPro, deze maakt namelijk video's met een hoger aantal frames-per-seconde.

SloPro filmt een video met maar liefst 60 frames-per-seconde (fps), dit is het dubbele van de standaard video-opname functie. Op deze manier kun je moeiteloos een goede, vloeiende slow motion video maken tot maximum 1000fps. De applicatie is eenvoudig in gebruik en heeft naast het filmen ook een hoop bewerkingsopties. Dankzij deze optie kun je verschillende weergave-effecten toevoegen, een video extra vertragen of versnellen, enzovoorts.

Het leuke aan deze applicatie is dat je niet heel de video dient om te zetten in slow motion, je kunt namelijk ook een bepaald gedeelte van de video vertragen. Zo kun je bepaalde momenten nog indrukwekkender maken dan ze in werkelijkheid zijn. Denk maar aan een intens weerzien, stunten op je BMX fiets, het doelpunt van je favoriete voetballer of je eigen recordpoging.

De applicatie werkt het beste op de iPhone 4S en iPhone 5, dit omdat de processor beter overweg kan met het opnemen van de 60 fps video. De applicatie is wel te gebruiken op voorgaande iPhones, echter werkt hij dan iets stugger en minder vloeiend. SloPro is een gratis applicatie, via een in-app aankoop van €3,59 kun je de volledige versie downloaden. Echter zijn bijna alle opties beschikbaar in de gratis applicatie, enige nadeel hiervan is dat er een watermerk aanwezig is in de video en dat je deze niet kan opslaan in je filmrol of delen. Wanneer je de in-app aankoop uitvoert is het ook mogelijk de 60fps video te exporteren.

SloPro - 1000fps Slow Motion Video
SloPro - 1000fps Slow Motion VideoCategorie: Photo & Video, Utilities
Ontwikkelaar: Sand Mountain Studios, LLC
iPad & iPhone  12+  13 MB DOWNLOAD GRATIS

Bekijk onderstaande Engelstalige screencast:

Meer tips over applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • d.hoff

  7 december 2012 om 10:17

  Heb hem al een tijdje, is echt een super app…

 • pauladamdj789

  11 december 2012 om 21:28

  I am used these application on used on iPhone mobiles on everyday for various purpose . I shoot or make different types of Video Maken on our cell phone and watch smooth slow motion videos with slow Pro.

 • sanne

  5 juli 2014 om 21:10

  kan dit ook met de imac?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!