11 oktober 2017

Nieuwe iTunes bevat weer mogelijkheid voor apps en beltonen

nieuw itunes logo voor Apple Music

Vlak voor iOS 11 en macOS High Sierra werden gelanceerd heeft Apple iTunes 12.7 uitgebracht. Ditmaal geen kleine aanpassingen, maar een grote update waarin een aantal functies zijn verdwenen.

Zo toont iTunes geen App Store meer en kun je apps en beltonen niet meer synchroniseren met je iPhone of iPad. De zakelijke markt was niet zo blij met deze verandering en daarom heeft Apple een 'nieuwe' iTunes 12.6.3 uitgebracht met app- en beltoon-functionaliteit.

De nieuwe, maar oude versie van iTunes is volledig compatibel met de iPhone X, iPhone 8, iOS 11 en macOS High Sierra. Voorlopig zullen de toekomstige updates van iOS en macOS ondersteund blijven, voor hoe lang is nog maar de vraag.

iTunes 12.6.3 installeren met apps en beltonen

Download iTunes 12.6.3 via deze speciale pagina, je kunt iTunes downloaden voor Mac, PC 32-bit of PC 64-bit. Open het installatiebestand en installeer iTunes. Deze wordt over de nieuwe iTunes 12.7 geïnstalleerd, het is dus een soort van 'downgrade'. Wanneer je iTunes nu opent zal je merken dat je bibliotheek niet kan worden geopend omdat deze al is geopend in een nieuwere versie van iTunes, dit kun je oplossen door een oude bibliotheek terug te zetten via onderstaande stappen.

iTunes 12.6.3 installeren

Belangrijk: Overzetten van iTunes-bibliotheken

• Open Finder
• Navigeer naar de map 'Muziek' in je thuismap
• Open 'iTunes'
• Wijzig de naam van het bestand iTunes Library.itl
• Wat voor naam je geeft maakt niet uit, bijvoorbeeld: iTunes Library-12-7.itl
• Open daarna de map 'Previous iTunes Libraries'

In deze map vind je oude iTunes bibliotheken terug, pas de naam aan van de meest recentste bibliotheek naar iTunes Library.it en sleep deze bibliotheek naar de map 'iTunes' waar je zojuist de naam hebt aangepast. Zodra je dit hebt gedaan kun je iTunes probleemloos opstarten en gebruiken zoals voorheen.

Geen aanrader

iTunes 12.6.3 zal geen updates meer krijgen en ook toekomstige 12.7-updates zul je niet kunnen installeren. Bovendien bevat 12.6.3 geen Apple Music profiel en kun je jouw muziek niet met andere Apple Music vrienden delen. De uitkleding van iTunes is een stap in de toekomst, de App Store was vrij overbodig en beltonen kunnen nog steeds eenvoudig gesynchroniseerd worden. Het beste dus iTunes 12.7 blijven te gebruiken en je aan te passen aan de nieuwe manier van werken. Wie dat niet wil heeft nu een alternatief, maar of dit probleemloos blijft werken is nog maar de vraag.

Alle info over de veranderingen in iTunes 12.7 lees je hier uitgebreid terug. Daar vind je ook hoe je gekochte apps nu moet synchroniseren met je iPhone of iPad.

Bekijk ook: Beltonen synchroniseren met je iPhone vanaf iTunes 12.72

Wessel, bedankt voor de tipReacties


  • Van Reeth Danny

    12 oktober 2017 om 13:29

    Weten ze nog wat ze willen bij Apple, het is alsof ze veranderen om te veranderen (of de mensen jennen…)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!