21 mei 2012

Een iDevice voorbereiden op de iOS 5.1.1 Jailbreak

Een jailbreak voor iOS 5.1.1 zal sneller dan verwacht verschijnen, vorige week spraken we nog over enkele weken, nu lijkt het om dagen te gaan. Daarom is het verstandig nu alvast na te gaan denken over een jailbreak, zodat je na de release er mee aan de slag kunt.

Via Twitter is bekend geworden dat alle apparaten met een A5+ processors alleen op iOS 5.1.1 zijn te jailbreaken en niet op iOS 5.1. Daarom is het raadzaam als je een iPad 2, de nieuwe iPad of een iPhone 4s hebt alvast te updaten. Updaten kan via iTunes of via het toestel zelf.

Over apparaten met een A4 processor is niets gezegd, al is de kans groot dat deze ook op iOS 5.1.1 moeten draaien. Echter is het raadzaam om te wachten met updaten, omdat updaten altijd makkelijker is dan downgraden. Wel kun je alvast de software downloaden voor de apparaten die je wilt gaan jailbreaken. Zie deze website. Voor de iPhone 4 en iPod Touch 4de generatie is al een tethered jailbreak uitgebracht, daarover meer in dit artikel.

Als je al in het bezit bent van een jailbreak is het verstandig om nog even wachten met het updaten naar iOS 5.1.1. Dit omdat de jailbreak nog niet officieel uit is en er altijd een kans bestaat dat het langer gaat duren. Het is tevens mogelijk dat de jailbreak-tweaks in eerste instantie niet foutloos zullen werken onder iOS 5.1.1, omdat deze nog geüpdatet moeten worden.

Voor alle gebruikers die mogelijk in de toekomst nog willen jailbreak is raadzaam om de SHSH blobs te bewaren. Dit is een kleine klus en kan altijd handig zijn. Dit doe je met TinyUmbrella, zie: iOS SHSH Blob bewaren.Reacties


 • MathiasB

  21 mei 2012 om 21:56

  Hier zit ik nog met m’n tethered 5.1.
  Hopelijk komt de jailbreak snel!

 • Henk

  21 mei 2012 om 23:38

  Ik begrijp hier geen bal van. Wat kan ik als particulier doen?

 • henkk

  22 mei 2012 om 11:36

  Leuk steeds die nieuwe jailbreak maar de tijd die er in zit om alle tweaks weer op nieuw te downloaden en al je apps op nieuw te downloaden is het mij niet waard!

 • soppie

  22 mei 2012 om 11:40

  Ik vind henk leuk

 • Peter

  22 mei 2012 om 12:07

  @ Henk,

  Wel een erg grappig antwoord idd..
  Ik zou je eerst eens gaan inlezen op het begrip jailbreaken, waar dit voor dient en wat je ermee kan doen..

  Waarschijnlijk lach je dan ook om je eigen reactie.

 • Brandius

  22 mei 2012 om 17:15

  En mijn Apple tv maar wachten.

 • Dieter

  24 mei 2012 om 13:48

  Doet mij maar een koekie.

 • Jobi-1

  25 mei 2012 om 0:23

  @ henkk, nooit van xBackup gehoord? Cydia appje dat een backup maakt van al je cydia apps en (zelfs) in app settings. Deze backup wordt opgeslagen in Itunes zodra je synchroniseert.
  Al je “normale” apps worden al in itunes gebackupt

  Daarna is het een kwestie van iphone updaten, opnieuw jailbreaken.
  xBackup installeren, en met een druk op de xBackup restore-knop heb je al je cydia apps en settings weer terug.

  Gedoe? neh..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!