23 juni 2016

Franz: 12 chat-diensten gebruiken in één dekstop-app

Franz app icoon

Maak je gebruik van Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Google Hangouts en nog meer chat-diensten dan is er goed nieuws!

Ontwikkelaar Stefan Malser heeft de Mac applicatie 'Franz' ontwikkeld, hiermee kun je 12 chat-diensten toevoegen in één desktop applicatie. Niet alleen kun je via deze app communiceren via de verschillende diensten, ook is het mogelijk om notificaties te ontvangen van alle meldingen per app.

Franz maakt gebruik van alle webversies die beschikbaar zijn, zo gebruikt de chat-app de WhatsApp Web versie voor WhatsApp, etc. In principe is het dus een mini browser voor al je chat-diensten.

chat-diensten app franz

Omdat het om de webversies gaat is het veilig, je moet namelijk inloggen bij de dienst zelf via de gekende procedures. De QR-code van WhatsApp, twee-staps-verificatie voor Google Hangouts, gebruikersnaam en wachtwoord voor Facebook Messenger, etc.

Voorbeeld van Franz

Notificaties ontvang je wanneer de app op de achtergrond actief is, de app mag dus niet volledig zijn afgesloten. De app is onderverdeeld in tabbladen, ieder tabblad heeft zijn eigen dienst. Wil je Franz zelf ook uitproberen? Dat kan, je kunt de app gratis downloaden via de website van Stefan en is ook beschikbaar voor Windows en Linux.

Update Franz voegt TweetDeck en Nederlandse vertaling toe

Vanaf versie 3.0.1 kun je Franz ook in het Nederlands gebruiken want de ontwikkelaar heeft de Nederlandse vertaling toegevoegd. Ook kun je jouw Twitter account van de App in de gaten houden via de dienst TweetDeck.

Lees ook: Messages for WhatsApp, een volwaardige OS X app voor WhatsApp

Origineel artikel van 05/03/16, geupdate i.v.m. interessante updateReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!