23 juni 2016

tvOSApple TV 4: Een gamecontroller koppelen en gebruiken

De nieuwe Apple TV 4 heeft een App Store, niet alleen productieve apps vinden hun weg naar je TV, ook (tvOS) games! Alle spellen kun je spelen met de bijgeleverde Apple remote afstandsbediening met Touchpad, maar er is nog een mogelijkheid.

Je kunt ook een gamecontroller aanschaffen die compatibel is met de Apple TV een zogenaamde MFi-controller, MFi staat hierbij voor "Made for iOS". Apple zelf verkoopt momenteel alleen de SteelSeries Nimbus. Ook verkopen ze een exclusieve variant van SteelSeries, maar die is op het moment van schrijven niet beschikbaar. Wanneer je een controller wilt aanschaffen dan kun je het beste kiezen voor de SteelSeries Nimbus.

De prijs-kwaliteits verhouding voor de Nimbus is perfect en hij is te gebruiken op de iPhone 5 of hoger, iPad 3, iPad Air of hoger, iPad mini of hoger, iPad Pro, iPod Touch 5e generatie of hoger, Apple TV 4 en zelfs op de Mac. In onderstaande procedure leggen we uit hoe je een gamecontroller koppelt aan je Apple TV.

• Open Instellingen
• Navigeer naar ‘Afstandsbedieningen en apparaten'
• Selecteer ‘Bluetooth'
• Open ‘Bluetooth'

gamecontroller koppelen Apple TV 4

Schakel nu de gamecontroller in en activeer bluetooth, voor de SteelSeries Nimbus is dat erg eenvoudig. Bovenop de controller zit een hold-knop, zet deze uit en druk op de bluetooth knop ernaast. Vervolgens krijg je in de lijst bij ‘Apparaten’ op je Apple TV de Nimbus te zien, selecteer deze om een verbinding tot stand te brengen.

Vanaf nu is deze verbonden met je Apple TV en kun je hem gebruiken. Door de Nimbus op ‘hold’ te zetten wordt hij uitgeschakeld (verbinding wordt verbroken) en kun je hem opbergen. Ook kun je de Nimbus gebruiken om te navigeren doorheen de interface van tOS (Apple TV)

Lees ook: Een universele afstandsbediening toevoegen aan de Apple TV 4

Games met gamecontroller ondersteuning herkennen

Apple laat zelf weten wanneer een app compatibel is met een gamecontroller. Voor wie het nog niet is opgevallen, wanneer er (ongeveer in de buurt van de download/koop-knop) een controller icoon met de boodschap 'gamecontroller optioneel’ wordt afgebeeld bij een app wil dit zeggen dat je het spel kunt spelen met een gamecontroller, maar dit is niet vereist.

apps die compatibel zijn met een gamecontroller

Wij zelf hebben de Steelseries Nimbus getest en zijn erg tevreden over de gamecontroller! Je kunt hem opladen met een lightning-kabel, werkt snel en beschikt over bluetooth 4.1, ligt lekker in de handen, beschikt over leds die positie bij multiplayergames weergeeft, met een volle batterij kun je 40 uur gamen, etc.

Stiekem is het een must-have voor iedereen die graag games speelt en dit ook wil gaan doen op de Apple TV, zelf bij Rayman Adventures is het een verademing! Klik hier om de Steelseries Nimbus te bestellen of voor meer informatie!

Lees ook: Apps installeren, verplaatsen en verwijderen op de Apple TV 4Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: