24 juni 2016

NieuwsEinde voor Apple Thunderbolt Display (update)

thunderbolt display

Het is officieel, Apple stopt met het produceren van het Thunderbolt Display. Het externe scherm, dat in juli 2011 werd gelanceerd en de opvolger was van de Cinema Display, gaat definitief uit het assortiment.

Apple zal het scherm blijven verkopen tot de gehele voorraad op is, Apple zegt dat er genoeg alternatieve zijn voor Mac gebruikers van andere fabrikanten. Uiteraard wordt de iMac ook als goed alternatief bevonden.

Toch nog snel een Thunderbolt Display aanschaffen? Dat kan gelukkig nog via de Online Apple Store, Apple (Premium) Resellers en de Apple Store. Apple blijft het scherm verkopen tot de gehele voorraad op is. Klik hier om het externe scherm te bekijken.
thunderbolt display

Geen opvolger voor Thunderbolt Display

Eerder dit jaar werd nog gehoopt op een 5K-versie van het externe scherm, dat concludeerde de analisten en experts naar aanleiding van de beperkte voorraad. Met de kennis van nu weten we dat er dus iets anders aan de hand was.

Enkele alternatieve externe schermen voor Mac

Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K Monitor (€1499)
LG 34UC87M 34inch 4K monitor met curved scherm (€849)
ASUS PG27AQ 27inch 4K monitor (€879)
Bekijk hier meer externe schermen voor Mac en PC

Lees ook: Kom alles te weten over macOS Sierra

Update: Betrouwbare bronnen vertellen aan journalist John Paczkowski dat Apple toch druk bezig is met een opvolger voor het Thunderbolt Display. Het nieuwe scherm zou een resolutie krijgen van 5160 x 2880 pixels (5K), P3-kleurenpallet en een geïntegreerde GPU hebben. Zoals je hierboven kunt lezen heeft Apple officieel het einde van het Thuderbolt scherm aangekondigd, het nieuws van Paczkowski is en blijft een gerucht.Reacties


 • Berend

  24 juni 2016 om 19:27

  Afwachtende op de nieuwe MBP (uitsluitend met USB-C aansluitingen) ben ik me alvast aan het oriënteren op 2 extra externe monitoren. De meeste hebben geen USB-C aansluiting en is een verloop dus noodzakelijk. Gaat dit ten koste van de beeldkwaliteit? De Eizo FlexScan EV2750 krijgt hele goede recensies (geen USB-C). Heeft iemand ervaring met dit scherm? Wie kan en wil iets roepen over deze onderwerpen? Thanks!

 • bjornels

  24 juni 2016 om 19:53

  Spijtig, want deze schermen zijn wel echt super. Zelf gebruik ik al jaren de LED cinema displays en deze schermen zijn echt super qua design en kwaliteit. Plaats hierbij een mac mini en je hebt geen iMac meer nodig.

 • Mike

  25 juni 2016 om 11:20

  Ik heb de LG uit het lijstje. Prima monitor, maar wel aan de prijs. Het scherm is wat gebogen, maar zie er na enkele maand gebruik geen voordeel van. Voor LG natuurlijk wel een voordeel, want scherm past in een kleinere doos en zo passen er meer in een zeecontainer. Slim!

 • nick

  27 juni 2016 om 20:38

  Enzo flexscan is een heeeeel goed scherm zeker op profi niveau. Ik heb het apple scherm enkel voor de looks, maar niet voor de kwaliteit.

 • CJ Dijk, van

  22 september 2017 om 13:10

  Zeer slechte actie. De kracht van Apple was om een beleving te verkopen, nu gaan ze weer langzaam terug naar een hardware boer… Hopelijk komt er weer iemand aan de top die dat inziet voordat het te laat is.
  Daarnaast waren de Apple schermen juist 1 van de beste, ze bieden nu LG aan, dat is geen enkele vergelijk. Erg domme actie….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!