25 april 2011

Fresh Feed: Een simpele RSS reader

Voor de Mac zijn er veel RSS readers, denk maar aan de standaard aanwezige RSS reader in de mail app en Safari. In de Mac App Store staan ook een aantal RSS readers, de meeste zijn betaalde apps. Er zijn ook een paar apps die gratis zijn zoals de complexe en uitgebreide RSS reader Shrook.

Mijn aandacht werd getrokken door een gratis app met een grappig app-icontje, een melkfles. Fresh Feed is een RSS reader die er grafisch heel erg mooi uitziet en uiterst simpel in gebruik is.

Ondanks het feit dat hij niet is voorzien van allerlei toeters en bellen is het toch een hele handige applicatie. Je kunt bijvoorbeeld de app gebruiken naast je standaard RSS reader om je belangrijkste RSS feeds te volgen, zoals brekend-nieuws-sites en natuurlijk appletips.nl.

Er is geen (Google Reader) import functie voor RSS feeds aanwezig, iedere feed dien je dus handmatig toe te voegen aan de app. Je krijgt alle gepubliceerde artikels in een lijstvorm in de menubalk venster te zien. Klik je op de kop van een artikel, dan kan ga je automatisch naar dat artikel in je webbrowser zodat je deze volledig kan lezen.

Fresh Feed is een minimalistische RSS reader maar wel één die er grafisch zeer gelikt uitziet en die je eenvoudig op de hoogte kan houden van de laatste artikelen op je meest favoriete websites.

Download gratis Fresh Feed

Je kunt appletips toevoegen aan je RSS reader met de url: https://www.appletips.nl/feedReacties


 • Gerben

  25 april 2011 om 11:26

  Ik ben zelf e ht helemaal fan va Reeder, is wel een echte app, met veel meer mogenlijkheden, en mooie multitouchgestures. Het is nog in beta en daardoor vooralsnog gratis te downloaden http://madeatgloria.com/brewery

  Maar zo’n simpele rss reader in de menubalk is voor eenvoudig gebruik ook handig denk ik, lijkt me allern tijdens werk wat storend verleidelijk om er constant op te klikken!

 • Thibault Treunen

  25 april 2011 om 11:37

  @Gerben Ik ben ook een grote fan vaan Reeder, ik gebruik het zowel op iOS als Mac.

  Maar voor de belangrijkste feeds even en snel te checken vind ik dit zeer handig.

 • Gerben

  26 april 2011 om 18:09

  @Thibault Treunen
  Ja, maar ik vind het juist fijn om er echt bewust even door te ‘browsen’
  juist tijdens werk is dit weer nog meer extra afleiding. iOS Reeder is idd ook
  retebriljant!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!