9 november 2009

De “Geen nieuwe e-mail”-notificatie uitschakelen

mail-icon-png

Op zich vind ik OS X Mail een prima applicatie om mijn email af te handelen. Echter stoor ik mezelf wel eens aan het "Geen nieuwe email" geluid. Dit geluid krijg je onder andere te horen bij het handmatig checken op nieuwe email met de "Haal op"-knop.

In de voorkeuren van OS X Mail kan je alleen maar kiezen om alle notificatie geluiden uit of aan te schakelen. Wanneer je niet bang bent om in de systeem bestanden te spitten dan kan je redelijk eenvoudig het geluid uitschakelen in de mail.app folder.

letop-png Let op! Volg de onderstaande procedure alleen als je weet waarmee je bezig bent. Wanneer je een fout maakt in het wijzigen van systeembestanden kan dit leiden tot een volledige herinstallatie van je Mac!

1. Sluit OS X Mail af.
2. Ga in finder naar de map Programma's.
3. Selecteer de Mail.app.
4. Gebruik control+klik om de menu optie "Toon pakketinhoud" te activeren.
5. In het nieuwe Finder dat nu opent ga je naar Contents/Resources.
6. Ga op zoek naar het bestand No Mail.aiff.
7. Verwijder nu het bestand No Mail.aiff of wijzig de naam, hiervoor is autorisatie nodig.

Door het verwijderen of het wijzigen van het bestand verbreek je de code signing van Mail.app, echter heeft dit geen invloed op de werking van de applicatie.

Wanneer je na het verwijderen van het bestand Mail.app start wordt het "No Mail" geluid vanzelfsprekend niet meer afgespeeld.

Door het bestand No Mail.aiff weer op de originele lokatie terug te plaatsen of de naam terug te wijzigen kan je de notificatie weer activeren.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • Liese birdie

    9 november 2009 om 17:46

    :-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!