11 augustus 2009

Heimwee naar MS Paint of MacPaint ? (archief)

paint-pngHeel lang geleden... toen we nog niet beter wisten maakte we gebruik van MS Windows. En in dat MS Windows had je de beschikking over de geweldige MS Paint applicatie waarmee je kleuterschool tekeningen in .bmp formaat kon maken. Nou ja.. er zijn fanatieke MS Paint gebruikers die er toch wel mooie dingen mee kunnen maken, check deze link maar eens.

De originele Macintosh die in 1984 verscheen had een zelfde applicatie aan boord genaamd MacPaint. In tegenstelling tot Microsoft die nog steeds denkt dat MS Paint state of the art software is heeft Apple jaren geleden al besloten met MacPaint te stoppen.

Mocht je als OS X gebruiker heimwee hebben naar MS Paint of MacPaint dan is er nu Paintbrush 2 voor OS X beschikbaar. Deze OS X freeware variant bevat alle (en zelfs extra) opties die ook zijn voorgangers hadden.

Met Paintbrush kan je verschillende afbeelding formaten bewerken zoals BMP, PNG, JPEG, TIFF, en GIF. Er is zelfs volledig support voor transparency voor formaten die gebruik kunnen maken van alpha channel.

Natuurlijk is Paintbrush geen vervanger voor Adobe Photoshop of soortgelijke applicaties, maar de applicatie geeft je wel een Retro creatief gevoel :)

Meer informatie en download: http://paintbrush.sourceforge.net/

paintbrush

Dit artikel is verouderd en is daarom in ons archief geplaatst. Je kan ook in de Mac App Store opzoek gaan naar Paint alternatieven.Reacties


 • Phrsh

  11 augustus 2009 om 10:11

  Das precies wa ik nodig heb!!! Dank u appletips!!

 • jonaske_

  11 augustus 2009 om 11:17

  Daar was ik nu ook nog naar op zoek.

 • Livaad

  11 augustus 2009 om 20:48

  Voor even een simpel tekening te maken is het een ideaal programma, alleen toch wel erg jammer dat zelfs de meest simpele tool als image-roteren er niet bij zit.

 • Victor

  12 augustus 2009 om 0:43

  Voor de jongeren(3-5 jarigen) is er Tux Paint, mijn zoon is er uren zoet mee.

 • rbrt

  12 augustus 2009 om 12:24

  Een échte aanrader:
  Seashore app.
  Ietsjes groter dan Paintbrush, maar veel meer mogelijkheden. Waaronder ook roteren.
  http://seashore.sourceforge.net/

 • Jan van der Ploeg

  12 augustus 2009 om 14:32

  hah! naar iets als dit heb ik al 2.5 jaar gezocht. Dank!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!