11 maart 2010

Het Apple TV recovery scherm

De Apple TV is standaard voorzien van diagnose/recovery software. Dit kan handig zijn als je Apple niet meer 100% functioneert nadat je er een Patchstick op los hebt gelaten of als deze in een 'loop' terecht komt na tijdens het opstarten.

Om de toegang te krijgen tot het herstel scherm houdt je de Menu en (-) knop van de Apple Remote +/- 6 seconden ingedrukt tot het lampje op de Apple TV oranje gaat knipperen. De Apple TV zal hierna herstarten en vragen welke taal je wilt gebruiken.

In het herstel scherm heb je de beschikking over de volgende mogelijkheden:

appletvrecoveryscreen

1.Restart

Herstart je Apple TV met de huidige instellingen.

2. Run Diagnostics

Wanneer je deze optie selecteert verschijnt enkele minuten "Running diagnostics.." op je scherm. Wanneer er hierna een foutmelding verschijnt kan je het beste met de Apple TV naar een Apple service provider gaan omdat er sprake kan zijn van een hardware probleem. Wanneer je Apple TV in orde is verschijnt de melding "Your Apple TV is working correctly." selecteer hierna 'done' en maak een keuze uit de twee andere menu opties.

3. Factory Restore

Deze optie herstelt je Apple TV naar de fabriekinstellingen en brengt de software versie terug naar de versie waarmee de Apple TV is uitgeleverd. Alle aanwezige Muziek, Foto's en video's e.d. worden gewist. De Apple TV herstart automatisch wanneer de restore afgerond is. Door middel van iTunes kan je na de restore je bestanden weer synchroniseren met de Apple TV.

Let op! Verwijder tijdens de restore procedure nooit de stroomstekker niet uit het apparaat!Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!